50 dkg sárgahüvelyű zöldbab
1 csomag kapor
1 fej vöröshagyma
cukor ( vagy édesítő )
zsír, liszt, őrölt pirospaprika
tejföl, pici ecet
A hagymát lereszelem.
Beleteszem egy fazékba a zöldbabot, a kaprot és a hagymát. Felengedem vízzel. Teszek bele egy csipet sót és ízlés szerint cukrot vagy édesítőt.
Kb. 1 órát főzöm. ha megfőtt a bab, kiveszem a kapr1 fakanál zsírból és 2 fakanál lisztből rántást készítek, félrehúzom a tűzről és teszek bele 1 kanál pirospaprikát.
Berántom a levest, és teszek bele tejfölt és pici ecetet.
A medvehagyma vastagabb szárát eltávolítom, megmosom és apróra vágom. Egy maréknyit félreteszek. A hagymát megpucolom, apró kockára vágom és az olajjal kicsit megfuttatom. Hozzáad...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűsütőben megsütöttem egy közepes tököt úgy, hogy kissé karamellizálódott is olaj és vaj keverékén megfonnyasztottam egy nagy hagymát, egy kisebb krumplit és egy kisebb répát hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPörkölt alapot készítünk: a megtisztított és felaprított vöröshagymát az olajban megdinszteljük, tűzről lehúzva (hogy le ne égjen) megszórjuk fűszerpaprikával, jól átkeverjük és fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes zöldséget tisztítom, darabolom, kockázom, karikázom, ahogy éppen kézre esik. Kevés zsiradékon a répákat megdinsztelem, hogy a sárgarépa szépen kiadja a színét, majd megy...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz