menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldbableves édesen


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg sárgahüvelyű zöldbab
1 csomag kapor
1 fej vöröshagyma
cukor ( vagy édesítő )
zsír, liszt, őrölt pirospaprika
tejföl, pici ecet

Elkészítés:


A hagymát lereszelem.
Beleteszem egy fazékba a zöldbabot, a kaprot és a hagymát. Felengedem vízzel. Teszek bele egy csipet sót és ízlés szerint cukrot vagy édesítőt.
Kb. 1 órát főzöm. ha megfőtt a bab, kiveszem a kapr1 fakanál zsírból és 2 fakanál lisztből rántást készítek, félrehúzom a tűzről és teszek bele 1 kanál pirospaprikát.
Berántom a levest, és teszek bele tejfölt és pici ecetet.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar medvehagyma krémleves
medvehagyma krémleves

A medvehagyma vastagabb szárát eltávolítom, megmosom és apróra vágom. Egy maréknyit félreteszek. A hagymát megpucolom, apró kockára vágom és az olajjal kicsit megfuttatom. Hozzáad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sütőtök krémleves
Sütőtök krémleves

sütőben megsütöttem egy közepes tököt úgy, hogy kissé karamellizálódott is olaj és vaj keverékén megfonnyasztottam egy nagy hagymát, egy kisebb krumplit és egy kisebb répát hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Hamis gulyásleves
Hamis gulyásleves

Pörkölt alapot készítünk: a megtisztított és felaprított vöröshagymát az olajban megdinszteljük, tűzről lehúzva (hogy le ne égjen) megszórjuk fűszerpaprikával, jól átkeverjük és fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
ZÖLDBORSÓLEVES *
ZÖLDBORSÓLEVES *

Az összes zöldséget tisztítom, darabolom, kockázom, karikázom, ahogy éppen kézre esik. Kevés zsiradékon a répákat megdinsztelem, hogy a sárgarépa szépen kiadja a színét, majd megy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk