500 gramm hagyma – fehér és vörös, kb 1 liter víz, 1–2 gerezd fokhagyma, 3–4 evőkanál olívaolaj, fehér bor, parmezán sajt, citromlé, só bors
- Hámozd meg a hagymát, és vágd apróra. Aztán forrósítsd fel az olajat, és dinszteld meg rajta a hagymát, míg kissé aranybarnára nem vált. Ha megvan, add hozzá a citromlevet, sót, borsot, és öntsd fel vízzel.
- Lassú tűzön kb 1 óráig főzd. Mikor majdnem kész, és eloltanád alatta a lángot, önts hozzá ízlés szerint néhány kanálnyi fehér bort. Össze is mixerezheted, ha zavarnak a hagymadarabok!
- Tálald melegen, reszelt parmezánnal a tetején, pirított kenyérrel, amelyet megkensz olívaolajjal, és bedörzsölsz zúzott fokhagymával!
1. A zsemléket meghámozzuk és beáztatjuk a tejbe, majd alaposan kinyomkodjuk. 2. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. 3. A vajban megfonnyasztjuk, hűlni hagyjuk. 4. A...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézHozzávalók: 25 dkg vöröslencse, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 nagyobb sárgarépa, 2 evőkanál paradicsompüré, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál szárított menta, 1/2 citrom...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA gombákat 1 l langyos vízben áztassuk puhulásig (kb. 1 órán át), a vizet tartsuk meg, ez lesz az alaplevünk. Lábasban alacsony lángon melegítsük fel a szezámolajat. A...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA húst kb. 3 x 3 cm-es kockákra vágjuk. A felaprított vöröshagymát a zsíron üvegesre sütjük, hozzáadjuk a lapockát, és 4-5 percig kevergetjük. Megszórjuk pirospaprikával, elkeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű