2 csirkemell filé
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek zsír (kacsa, liba, tyúk)
1 sárgarépa
1 fehérrépa
1 karalábé
1 zellergumó
50 dkg gomba
50 dkg fejtett bab
30 dkg zöldborsó
30 dkg karfiol
1 kávéskanál pirospaprika
1 kávéskanál borsikafű
10 dkg száraztészta (lúdgége, eperlevél)
2 pohár tejföl (350 gr)
1 tk tárkony
őrölt bors
só
A zsíron megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. A csirkemellet csíkokra vágom, majd hagymához adom, borssal meghintem, majd fehéredésig pirítom.
Időnként megkeverem, majd hozzáadom a borsót, fejtett babot, a felszeletelt gombát, a kockára vágott sárgarépát, fehérrépát és zellert, karalábét.
Meghintem pirospaprikával és borsikafűvel sózom és fedő alatt, puhára párolom.
Ha megpuhult, felöntöm 2,5 liter vízzel, hozzáadom a rózsáira szedett karfiolt, ha szükséges, sózom, majd felforralom.
Beleöntöm a tésztát és puhára főzöm.
A tejfölben elkeverem a tárkonyt, kevés forró levessel simára keverem, majd a forrásban lévő leveshez adom.
Megforralom és tálalom.
A hagymát, répát, zellert, fokhagymát lereszeljük, olajban fedő alatt megpároljuk. Felöntjük az alaplével, fűszerezzük, beletesszük a pacalt, készre főzzük. A joghurtot, tejfölt, t...
Elkészítési idő: 1 h Nehézség: Közepes1. A két citrom levét és egy darabka fahéjat fölforralunk 1 l vízben, a tojás sárgákat elhabarjuk a cukorral, felöntjük a forró levessel, és állandó kevergetés mellett forrásig hev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, és karikákra vágjuk a Mandolin szeletelővel vagy kis kockákra vágjuk. . A vajat a MikroSéfben 750 Wattal 1 perc alatt felolvasztjuk. A felaprított zöld...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: NehézA sárgaborsót egy szűrő segítségével mosd át. Tedd egy edénybe és öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Áztasd legalább 1,5 órán keresztül. Ha lejárt az áztatási idő, a bo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű