2 csirkemell filé
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek zsír (kacsa, liba, tyúk)
1 sárgarépa
1 fehérrépa
1 karalábé
1 zellergumó
50 dkg gomba
50 dkg fejtett bab
30 dkg zöldborsó
30 dkg karfiol
1 kávéskanál pirospaprika
1 kávéskanál borsikafű
10 dkg száraztészta (lúdgége, eperlevél)
2 pohár tejföl (350 gr)
1 tk tárkony
őrölt bors
só
A zsíron megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. A csirkemellet csíkokra vágom, majd hagymához adom, borssal meghintem, majd fehéredésig pirítom.
Időnként megkeverem, majd hozzáadom a borsót, fejtett babot, a felszeletelt gombát, a kockára vágott sárgarépát, fehérrépát és zellert, karalábét.
Meghintem pirospaprikával és borsikafűvel sózom és fedő alatt, puhára párolom.
Ha megpuhult, felöntöm 2,5 liter vízzel, hozzáadom a rózsáira szedett karfiolt, ha szükséges, sózom, majd felforralom.
Beleöntöm a tésztát és puhára főzöm.
A tejfölben elkeverem a tárkonyt, kevés forró levessel simára keverem, majd a forrásban lévő leveshez adom.
Megforralom és tálalom.
A savanyú káposztát lecsepegtetjük, majd feldaraboljuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a füstölt szalonnát felkockázzuk és üvegesre sütjük, majd a zsíron megpirítjuk a ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajból és a lisztből rántást készítünk. Felöntjük a hideg paradicsomlével, és elkeverjük. Beletesszük a hagymát, ízlés szerint adunk hozzá cukrot, sót, borsot....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkrumplit oda teszem főlni,bele teszem a babér levelet ,sót,fél hagymát .mikor megfőlt,rántást csinálok s,a hagyma másik felét is beleteszem pici ecet ,és a tejfölt a végén.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst leöblítjük, a csont közepén lévő velőt bedörzsöljük sóval, hogy fövés közben ki ne pottyanjon. 2. Felöntjük 3 liter hideg vízzel, felforraljuk, első habját leszedjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz