Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

KAKUKKFÜVES HAGYMAKRÉMLEVES


Írta:

Elk. idő: 25 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 5-6 fej hagyma (nálam vegyesen vöröshagyma, sonkahagyma, esetleg póréval is feldobhatjuk)
• 2 duci gerezd fokhagyma
• 1 kávéskanál szárított kakukkfű
• 1 evőkanál vaj
• 1 kk himalája só
• frissen őrölt bors
• 1 csapott evőkanál barna rizsliszt
• 1 kávéskanál dijoni mustár
• 1 liter zöldség vagy húsalaplé
• friss kakukkfű
ízlés szerint érlelt sajt

Elkészítés:


A hagymát megpucoljuk, felezzük és szeletekre vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk. Egy lábosban megolvasztjuk a vajat, rádobjuk a hagymákat, közepes lángon megfonnyasztjuk. A fokhagymát csak akkor adjuk hozzá, ha a többi hagyma megpuhult, nehogy megégjen. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárított kakukkfűvel, majd takarékra vesszük, és még 10-15 percig fedő alatt pároljuk. Liszttel megszórjuk, 1-2 percig pirítjuk, hozzáadjuk a mustárt. Felöntjük zöldség vagy húsalaplével, majd felforraljuk, és takarékon főzzük még 10 percig. Ebben az állapotában is fogyaszthatjuk, de leturmixolva isteni krémleves az eredmény...
Tálalás előtt megszórjuk friss kakukkfűvel.
A sajtot lereszeljük, száraz serpenyőbe több kupacot szórunk belőle, és addig sütjük, míg aranybarnára pirul. A leves mellé chipsként tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


KAKUKKFÜVES HAGYMAKRÉMLEVES

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Savanyú krumplileves
Savanyú krumplileves

A füstölt húst felkockázzuk és vízben megfőzzük. Beledobunk egy fej hagymát és a babérleveleket. Ha a hús megpuhult, hozzátesszük a felkockázott burgonyát. Puhára főzzük. A végé...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Tejszínes pulykaraguleves
Tejszínes pulykaraguleves

A hagymát apróra vágjuk, és a zsíron megdinszteljük. A kisebb kockára vágott húst a hagymával elkeverjük, és fehéredésig pirítjuk, majd megszórjuk finomliszttel, 1-2 percig keverge...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Köményes rántott leves
Köményes rántott leves

A lábasban hevítsd fel az étolajat. Forró legyen, de ne túlhevített! Tedd bele a köménymagot, fokhagymát, lisztet és alaposan keverd el. Ha a liszt sima és felhabzott, azonna...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Brokkoli krémleves
Brokkoli krémleves

A brokkolit kis darabokra vágva ( szárát is ) kb 1 liter vízben vagy húslevesben megfőzzük 8-10 perc alatt. A brokkolit turmixoljuk (kevesebb főzőlében) 2 dl tejszínnel felön...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk