menu

Családireceptkönyv.hu

KAKUKKFÜVES HAGYMAKRÉMLEVES


Írta:

Elk. idő: 25 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 5-6 fej hagyma (nálam vegyesen vöröshagyma, sonkahagyma, esetleg póréval is feldobhatjuk)
• 2 duci gerezd fokhagyma
• 1 kávéskanál szárított kakukkfű
• 1 evőkanál vaj
• 1 kk himalája só
• frissen őrölt bors
• 1 csapott evőkanál barna rizsliszt
• 1 kávéskanál dijoni mustár
• 1 liter zöldség vagy húsalaplé
• friss kakukkfű
ízlés szerint érlelt sajt

Elkészítés:


A hagymát megpucoljuk, felezzük és szeletekre vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk. Egy lábosban megolvasztjuk a vajat, rádobjuk a hagymákat, közepes lángon megfonnyasztjuk. A fokhagymát csak akkor adjuk hozzá, ha a többi hagyma megpuhult, nehogy megégjen. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárított kakukkfűvel, majd takarékra vesszük, és még 10-15 percig fedő alatt pároljuk. Liszttel megszórjuk, 1-2 percig pirítjuk, hozzáadjuk a mustárt. Felöntjük zöldség vagy húsalaplével, majd felforraljuk, és takarékon főzzük még 10 percig. Ebben az állapotában is fogyaszthatjuk, de leturmixolva isteni krémleves az eredmény...
Tálalás előtt megszórjuk friss kakukkfűvel.
A sajtot lereszeljük, száraz serpenyőbe több kupacot szórunk belőle, és addig sütjük, míg aranybarnára pirul. A leves mellé chipsként tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az eredeti recept Júliának köszönhető http://juliasutfoz.blogspot.hu/2013/04/kakukkfuves-hagymakremleves-erleltsajt.html

KAKUKKFÜVES HAGYMAKRÉMLEVES

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Palócleves
Palócleves

Ha minden előkészület meg van, akkor neki is foghatunk. A zsíron pároljuk meg a vöröshagymát. A tűzről levéve tegyük bele a pirosparikát és öntsük hozzá a kockázott húst. Tegyük v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Sörös vadmalacleves
Sörös vadmalacleves

A húst pörköltnyi kockára vágjuk. Az oldalast egy-egy csontnál elvágjuk, és ha a combcsont is kéznél van, no meg egy erős férfi, akkor megkérjük, hogy fűrészelje nekünk fazékba rak...

Elkészítési idő: 180 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Petrezselymes zellerkrémleves
Petrezselymes zellerkrémleves

A zellert pucoljuk, mossuk, apró kockákra vágjuk. Az egyik csokor petrezselyem leveleit apróra vágjuk. A zellert és a petrezselymet vízben, úgy, hogy ellepje, főni tesszük...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tárkonyos zöldborsóleves
Tárkonyos zöldborsóleves

A fazékba beletesszük a pucolt zöldségeket: paprika negyedelve (kicsumázva), paradicsom negyedelve, a vöröshagyma utolsó héjában, és a félbe vágott fokhagyma, a zöldborsó. Majd a...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk