• 5-6 fej hagyma (nálam vegyesen vöröshagyma, sonkahagyma, esetleg póréval is feldobhatjuk)
• 2 duci gerezd fokhagyma
• 1 kávéskanál szárított kakukkfű
• 1 evőkanál vaj
• 1 kk himalája só
• frissen őrölt bors
• 1 csapott evőkanál barna rizsliszt
• 1 kávéskanál dijoni mustár
• 1 liter zöldség vagy húsalaplé
• friss kakukkfű
ízlés szerint érlelt sajt
A hagymát megpucoljuk, felezzük és szeletekre vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk. Egy lábosban megolvasztjuk a vajat, rádobjuk a hagymákat, közepes lángon megfonnyasztjuk. A fokhagymát csak akkor adjuk hozzá, ha a többi hagyma megpuhult, nehogy megégjen. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárított kakukkfűvel, majd takarékra vesszük, és még 10-15 percig fedő alatt pároljuk. Liszttel megszórjuk, 1-2 percig pirítjuk, hozzáadjuk a mustárt. Felöntjük zöldség vagy húsalaplével, majd felforraljuk, és takarékon főzzük még 10 percig. Ebben az állapotában is fogyaszthatjuk, de leturmixolva isteni krémleves az eredmény...
Tálalás előtt megszórjuk friss kakukkfűvel.
A sajtot lereszeljük, száraz serpenyőbe több kupacot szórunk belőle, és addig sütjük, míg aranybarnára pirul. A leves mellé chipsként tálaljuk.
Az eredeti recept Júliának köszönhető http://juliasutfoz.blogspot.hu/2013/04/kakukkfuves-hagymakremleves-erleltsajt.html
A főtt sonkát kisebb darabokra vágjuk vagy tépkedjük, és a sonkaléhez adjuk, feltesszük főni. A zöldségeket megpucoljuk, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret felkarikázzuk, a bu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zsenge csalánleveleket megmossuk és forró vízzel leforrázzuk. 2. A szalonnát kockára vágjuk, zsírját kiolvasztjuk, a szalonnapörcöket tányérra szedjük, a zsír felét letöltjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon aranybarnára pirítjuk az apróra vágott hagymát. Rárakjuk a kis kockára vágott húst. Kifehéredése után hozzáadjuk az ugyancsak apró darabokra vágott zöldségeket (ha mireli...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes