60 dkg újburgonya
2-3 zsenge sárgarépa
2-3 zsenge petrezselyemgyökér
1 közepes zellergumó
3-4 gerezd zúzott fokhagyma
1,5 l húsleves vagy zöldségalaplé
1 evőkanál szárított vagy 2 evőkanál friss, aprított tárkony
2 dl tejszín
só
frissen őrölt bors
fehérborecet
5 dkg vaj
2 evőkanál olívaolaj
friss tárkonylevelek (elhagyható)
A vajat az olívaolajjal felolvasztjuk, hozzáadjuk a megtisztított, vékonyan felszeletelt zöldségeket, a zúzott fokhagymát, és kevergetve addig sütjük, amíg kissé pirosodni nem kezdenek. Sózzuk, borsozzuk, és felöntjük az alaplével. Félig lefedve, közepes lángon addig főzzük a levest, amíg a zöldségek meg nem puhulnak, közben beleszórjuk a tárkonyt is. Amikor kész, felöntjük a tejszínnel, és összeforraljuk. Végül fehérborecettel ízesítjük, majd friss tárkonnyal meghintve tálaljuk.
A kicsumázott paprikákat feldaraboljuk. A kenyérbelet, a vöröshagymát és a fokhagymát felkockázzuk. A diót és a pisztáciát felaprítjuk. 2 teáskanál felhevített olajon a paprikadar...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajon futtasd meg a hagymát és a fokhagymát, dobd rá a karfiol felét, öntsd fel vízzel, fűszerezd, add hozzá a petrezselyem zöldet, főzd puhára, turmixold le. A darált húst keve...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA hagymát apró kockákra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával. A szeletekre vágott gombát rátesszük. Sózzuk, borsozzuk, vegetázzuk, kakukkfűvel is megsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott karalábét 0,5 cm-es csíkokra vágjuk. A vajat az olívaolajjal felmelegítjük, hozzáadjuk a karalábét és 4-5 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük zúzott fokha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű