60 dkg újburgonya
2-3 zsenge sárgarépa
2-3 zsenge petrezselyemgyökér
1 közepes zellergumó
3-4 gerezd zúzott fokhagyma
1,5 l húsleves vagy zöldségalaplé
1 evőkanál szárított vagy 2 evőkanál friss, aprított tárkony
2 dl tejszín
só
frissen őrölt bors
fehérborecet
5 dkg vaj
2 evőkanál olívaolaj
friss tárkonylevelek (elhagyható)
A vajat az olívaolajjal felolvasztjuk, hozzáadjuk a megtisztított, vékonyan felszeletelt zöldségeket, a zúzott fokhagymát, és kevergetve addig sütjük, amíg kissé pirosodni nem kezdenek. Sózzuk, borsozzuk, és felöntjük az alaplével. Félig lefedve, közepes lángon addig főzzük a levest, amíg a zöldségek meg nem puhulnak, közben beleszórjuk a tárkonyt is. Amikor kész, felöntjük a tejszínnel, és összeforraljuk. Végül fehérborecettel ízesítjük, majd friss tárkonnyal meghintve tálaljuk.
25dkg szárazbabot felteszem hideg vízbe főni (előző este beáztathatom) bőrkékkel,kolbásszal,babérlevéllel,fokhagymával együtt. Ha kell izlés szerint sózom. 3-4 órát főzöm,míg a bab...
Elkészítési idő: 3-4 óraA darált húst sóval, borssal, majorannával összegyúrjuk. A tojással, a liszttel, meg a vízzel ruganyos tésztát gyúrunk, enyhén lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. Kockára vágj...
Elkészítési idő: 20 percOlajon megpirítjuk a felkarikázott vöröshagymát, majd leturmixoljuk. Felöntjük 2 liter vízzel, fűszerezzük: só, bors, vegeta, szerecsendió. A lisztet kikeverem a tejföllel majd...
Elkészítési idő: