menu

Családireceptkönyv.hu

Tárkonyos krumplileves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg újburgonya
2-3 zsenge sárgarépa
2-3 zsenge petrezselyemgyökér
1 közepes zellergumó
3-4 gerezd zúzott fokhagyma
1,5 l húsleves vagy zöldségalaplé
1 evőkanál szárított vagy 2 evőkanál friss, aprított tárkony
2 dl tejszín

frissen őrölt bors
fehérborecet
5 dkg vaj
2 evőkanál olívaolaj
friss tárkonylevelek (elhagyható)

Elkészítés:


A vajat az olívaolajjal felolvasztjuk, hozzáadjuk a megtisztított, vékonyan felszeletelt zöldségeket, a zúzott fokhagymát, és kevergetve addig sütjük, amíg kissé pirosodni nem kezdenek. Sózzuk, borsozzuk, és felöntjük az alaplével. Félig lefedve, közepes lángon addig főzzük a levest, amíg a zöldségek meg nem puhulnak, közben beleszórjuk a tárkonyt is. Amikor kész, felöntjük a tejszínnel, és összeforraljuk. Végül fehérborecettel ízesítjük, majd friss tárkonnyal meghintve tálaljuk.

Tárkonyos krumplileves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Húszperces bableves
Húszperces bableves

A burgonyát, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret megpucoltam, megmostam, feldaraboltam, és négy darab babérlevéllel és annyi vízzel, hogy éppen ellepje feltettem főni. A kolbás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldséges májgaluskaleves
Zöldséges májgaluskaleves

A zöldségeket megtisztítjuk, apró kockákra, karikákra vagy hasábra vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát és a zöldségeket, majd bő lével felöntjük. A legfinomabb akkor les...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
orosz zöldséges, kovászos uborkás leves
orosz zöldséges, kovászos uborkás leves

A hagymát apróra vágom, majd egy lábasban olajon megdinsztelem. A zöldségeket megpucolom, majd a krumpli kivételével vékony szeletekre julienne-re vágom . A megdinsztelődött hagym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
fehérboros sajtleves
fehérboros sajtleves

Hagyma és fokhagymát apróra vágjuk, és a vajban dinszteljük. A fölszeletelt gombát is hozzádjuk és kb 7-8 percig tovább sütjük. Utána megszórjuk lisztel összekeverjük majd fölenge...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk