4 személyre:
• 15 dkg bacon
• 80 dkg burgonya
• 1 darab babérlevél
• 2 dl főzőtejszín
• 10 dkg gouda sajt, reszelve
• só, bors
A bacont csíkozzuk fel, egy lábasban süssük piros-ropogósra. Szedjük ki egy szűrőkanállal, a visszamaradt zsiradékba tegyük bele a felkockázott burgonyát és a babérlevelet. Pirítsuk át, majd öntsük fel 6 dl vízzel. Főzzük puhára a burgonyát, majd a babérlevelet kivéve botmixerrel pürésítsük. Adjuk hozzá a tejszínt, a reszelt sajtot, sót és borsot. Forraljunk egyet rajta, szórjuk bele a ropogós bacont, majd a kivájt cipóban tálaljuk.
A vöröshagymát aprítsd fel, és pirítsd meg az olajon. Tedd bele az alaposan megmosott, apró kockára vágott húst, és fehéredésig kevergesd. Ekkor fűszerezd ízlés szerint sóval, bors...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElsőként megmossuk megpucoljuk és kibelezzük a sütőtököt. Kb. 10 dkg-ot szép kicsi kockákra vágunk. Ez lesz a levesbetét. A maradékot szintén felszeleteljük és sütőpapírral bélelt...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét villával habosra verjük, belerakjuk a sárgáját, és a grízt apránként. A galuskákat meleg vizes kanállal szaggatjuk. Forrásban lévő vízben megfőzzük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra. Az is beleszámít a brokkoli súlyába! A va...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű