1 fej vöröshagyma
10-15 dkg tarhonya
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 kávéskanál egész köménymag
2 gerezd fokhagyma
só
kb. 1,6 l alaplé (húsleves kockából)
fél zacskó mirelit vegyes zöldség (vagy 2 db friss sárgarépa és kevés zöldborsó)
2 közepes burgonya
10 dkg lángolt kolbász
25 dkg fehér csiperke
1 nagy pohár (300 g) tejföl vagy frissföl
petrezselyemzöld1 fej vöröshagyma
10-15 dkg tarhonya
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 kávéskanál egész köménymag
2 gerezd fokhagyma
só
kb. 1,6 l alaplé (húsleves kockából)
fél zacskó mirelit vegyes zöldség (vagy 2 db friss sárgarépa és kevés zöldborsó)
2 közepes burgonya
10 dkg lángolt kolbász
25 dkg fehér csiperke
1 nagy pohár (300 g) tejföl vagy frissföl
petrezselyemzöld
Nagy lábasban, az olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a tarhonyát, és kevergetve addig hevítjük, amíg pirulni nem kezd. A tűzről levéve pirospaprikával, köménnyel, összezúzott fokhagymával és sóval ízesítjük, felöntjük az alaplével. 15-20 perc elteltével a tűzre visszatéve beletesszük a zöldséget és a krumplit.
A karikára vágott kolbászt serpenyőben pirítani kezdjük, amikor már kissé kisült a zsírja, rádobjuk a gombát is. Együtt pároljuk, majd zsírjára sütjük.
Amikor a levesben a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a kolbászos gombát, és további 5 percig főzzük.
A tejfölt belehabarjuk, a levest ezután 1-2 percig főzzük, majd az apróra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
Előkészítjük a sütőtököt (vagyis meghámozzuk, kimagozzuk és felvágjuk - minél kisebb kockákra, annál hamarabb puhul majd meg és lesz könnyebb pépesíteni) Közben közepes lángon meg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűde alapnak jó. 1. Vajon az apróra vágott hagymát világosra dinszteled. Mikor aranybarna add hozzá a lisztet, könnyen odakap, vigyázz vele. 2. Folyamatos kevergetés mellett a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hagymát felaprítjuk, majd az olajon megfonnyasztjuk. Rádobjuk a zúzott fokhagymát, és amint megéreztük a fokhagyma illatát felöntjük az alaplével, beletesszük a lencsét. Fűszere...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1. Egy 3 literes edénybe 3 evőkanál lisztet és 3 evőkanál olajat teszünk, majd közepes lángon világosbarnára pirítjuk 2. A tűzről levéve hozzáadunk 2 teáskanál pirospaprikát és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű