menu

Családireceptkönyv.hu

Bakonyi tarhonyaleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 fej vöröshagyma

10-15 dkg tarhonya

1 teáskanál őrölt pirospaprika

1 kávéskanál egész köménymag

2 gerezd fokhagyma



kb. 1,6 l alaplé (húsleves kockából)

fél zacskó mirelit vegyes zöldség (vagy 2 db friss sárgarépa és kevés zöldborsó)

2 közepes burgonya

10 dkg lángolt kolbász

25 dkg fehér csiperke

1 nagy pohár (300 g) tejföl vagy frissföl

petrezselyemzöld1 fej vöröshagyma

10-15 dkg tarhonya

1 teáskanál őrölt pirospaprika

1 kávéskanál egész köménymag

2 gerezd fokhagyma



kb. 1,6 l alaplé (húsleves kockából)

fél zacskó mirelit vegyes zöldség (vagy 2 db friss sárgarépa és kevés zöldborsó)

2 közepes burgonya

10 dkg lángolt kolbász

25 dkg fehér csiperke

1 nagy pohár (300 g) tejföl vagy frissföl

petrezselyemzöld

Elkészítés:


Nagy lábasban, az olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a tarhonyát, és kevergetve addig hevítjük, amíg pirulni nem kezd. A tűzről levéve pirospaprikával, köménnyel, összezúzott fokhagymával és sóval ízesítjük, felöntjük az alaplével. 15-20 perc elteltével a tűzre visszatéve beletesszük a zöldséget és a krumplit.

A karikára vágott kolbászt serpenyőben pirítani kezdjük, amikor már kissé kisült a zsírja, rádobjuk a gombát is. Együtt pároljuk, majd zsírjára sütjük.

Amikor a levesben a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a kolbászos gombát, és további 5 percig főzzük.

A tejfölt belehabarjuk, a levest ezután 1-2 percig főzzük, majd az apróra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Mennyei sütőtök krémleves
Mennyei sütőtök krémleves

Előkészítjük a sütőtököt (vagyis meghámozzuk, kimagozzuk és felvágjuk - minél kisebb kockákra, annál hamarabb puhul majd meg és lesz könnyebb pépesíteni) Közben közepes lángon meg...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagymaleves
Hagymaleves

de alapnak jó. 1. Vajon az apróra vágott hagymát világosra dinszteled. Mikor aranybarna add hozzá a lisztet, könnyen odakap, vigyázz vele. 2. Folyamatos kevergetés mellett a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pikáns vöröslencse-krémleves
Pikáns vöröslencse-krémleves

A hagymát felaprítjuk, majd az olajon megfonnyasztjuk. Rádobjuk a zúzott fokhagymát, és amint megéreztük a fokhagyma illatát felöntjük az alaplével, beletesszük a lencsét. Fűszere...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Paradicsomleves
Paradicsomleves

1. Egy 3 literes edénybe 3 evőkanál lisztet és 3 evőkanál olajat teszünk, majd közepes lángon világosbarnára pirítjuk 2. A tűzről levéve hozzáadunk 2 teáskanál pirospaprikát és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk