Családireceptkönyv.hu

Bakonyi tarhonyaleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 fej vöröshagyma

10-15 dkg tarhonya

1 teáskanál őrölt pirospaprika

1 kávéskanál egész köménymag

2 gerezd fokhagyma



kb. 1,6 l alaplé (húsleves kockából)

fél zacskó mirelit vegyes zöldség (vagy 2 db friss sárgarépa és kevés zöldborsó)

2 közepes burgonya

10 dkg lángolt kolbász

25 dkg fehér csiperke

1 nagy pohár (300 g) tejföl vagy frissföl

petrezselyemzöld1 fej vöröshagyma

10-15 dkg tarhonya

1 teáskanál őrölt pirospaprika

1 kávéskanál egész köménymag

2 gerezd fokhagyma



kb. 1,6 l alaplé (húsleves kockából)

fél zacskó mirelit vegyes zöldség (vagy 2 db friss sárgarépa és kevés zöldborsó)

2 közepes burgonya

10 dkg lángolt kolbász

25 dkg fehér csiperke

1 nagy pohár (300 g) tejföl vagy frissföl

petrezselyemzöld

Elkészítés:


Nagy lábasban, az olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a tarhonyát, és kevergetve addig hevítjük, amíg pirulni nem kezd. A tűzről levéve pirospaprikával, köménnyel, összezúzott fokhagymával és sóval ízesítjük, felöntjük az alaplével. 15-20 perc elteltével a tűzre visszatéve beletesszük a zöldséget és a krumplit.

A karikára vágott kolbászt serpenyőben pirítani kezdjük, amikor már kissé kisült a zsírja, rádobjuk a gombát is. Együtt pároljuk, majd zsírjára sütjük.

Amikor a levesben a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a kolbászos gombát, és további 5 percig főzzük.

A tejfölt belehabarjuk, a levest ezután 1-2 percig főzzük, majd az apróra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sült kelbimbó leves édesburgonyával és kolbásszal
Sült kelbimbó leves édesburgonyával és kolbásszal

A fagyasztott kelbimbót terítsd egy tepsibe, sózd, borsozd, locsold meg olíva olajjal, tedd előmelegített 180 fokos sütőbe. Körülbelül 5-10 perc után vedd ki és a nagyobb darabokat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Frankfurti leves
Frankfurti leves

A kelkáposztát vékonyra szeleteljük, vagy gyaluljuk, és feltesszük főni annyi vízben, ami jó bőven ellepi. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel, majorannával, a kockára vágo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: GereHajnal
Daragaluska leves
Daragaluska leves

Az apróra vágott hagymát kevés olajon dinszteld meg, majd add hozzá a feldarabolt zöldségeket. Fedő alatt párold egy kicsit, öntsd fel vízzel és fűszerezd ízlés szerint. A galusk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk