Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Kapros cukkíni leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Hozzávalók
•20 dkg cukkíni
•1 tojás
•1 dl zabtejszín
•1 kanál olívaolaj vagy 0,5 evőkanál zsír
•kapor
•só
•ecet
•1 liter víz
•Bio Vega mix ételízesítő

Elkészítés:


Elkészítés
A cukkinit meghámozom, a magokat eltávolítom, és apró kockákra vágom. Kevés olívaolajon párolom, majd felöntöm 1 liter vízzel. Kb. 20 percig főzöm majd kaporral és Vega mix ételízesítővel ízesítem. A zabtejszínt összekeverem a tojással besűrítem a levest és pár csepp ecettel ízesítem.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Favágó leves
Favágó leves

Szalonnát felkockázzuk, kisütjük a zsírját. Rátesszük a felkockázott vöröshagymát, meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a kockára vágott húst. Felöntjük annyi vízzel, amenn...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös zöldbableves
Tejfölös zöldbableves

A megtisztított, felaprított zöldbabot kb. 2,5 l vízben feltesszük főni, beletesszük az egészben hagyott vöröshagymát, a szétpaszírozott fokhagymát, sóval, vegetával és pirosaranny...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Ruccola krémleves fehérborral
Ruccola krémleves fehérborral

Lényeg annyi, hogy a rukkola ne legyen megfőzve, az csak a legvégén kerül bele, hogy megőrizze vitamin tartalmát és szépséges zöld színét. Olivaolajon megfuttattam az apróra vágot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Kemencés fodros kel – 2 személyre
Kemencés fodros kel – 2 személyre

Fodros kel a konyhában Áztatással tisztítsuk. A szár és a levél bármilyen, kelkáposztával készült ételben hasznosítható. Színét hőkezelés után is megtartja. Fogyaszthatjuk nyers...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk