Családireceptkönyv.hu

Húsleves


Írta:

Elk. idő: 3-4 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-csont ( lehet: isznó, csibe, de marha is)
-leveszöldség: sárgarépa, petrezselyem, v.hagyma, fokhagyma,
paradicsom, paprika, burgonya, zeller, karalábé
- fűszerek: só, egész bors, őrölt kömény, étel ízesítő

Elkészítés:


A csontot felteszem főni. Ha felforrt, leszedem a habját, és beleteszem a megtisztított leveszöldségeket és a fűszereket.
Ha megfőtt a sárgarépa, petrezselyem (ha van benne karalábé, zeller akkor azok, mert később főnek meg), leszűröm a levest. Csak a lét visszateszem főni, amikor forr beleteszem a levestésztát.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar tárkonyos krumplileves tejszínnel, tejföllel
tárkonyos krumplileves tejszínnel, tejföllel

A hozzávalókat megpucoljuk, megmossuk és felaprítjuk. A zsíron/olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. A megpucolt répákat karikára vágjuk, rádobjuk a hagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: István
Tojásleves
Tojásleves

Zsemleszínű rántást készítünk, hozzáadunk apróra darabolt vöröshagymát, zúzott fokhagymát és fűszerpaprikát. Felöntjük vízzel, kiforraljuk, közben ízesítjük sóval, ételízesítővel,...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rusztikus karfiolleves
Rusztikus karfiolleves

Olvaszd meg a vajat, add hozzá a fokhagymát, a hagymát, a sárgarépát és a zellert. Párold így 3-4 percig, majd add hozzá a karfiolt és a babérlevelet. További 3-4 perc kevergetés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk