-csont ( lehet: isznó, csibe, de marha is)
-leveszöldség: sárgarépa, petrezselyem, v.hagyma, fokhagyma,
paradicsom, paprika, burgonya, zeller, karalábé
- fűszerek: só, egész bors, őrölt kömény, étel ízesítő
A csontot felteszem főni. Ha felforrt, leszedem a habját, és beleteszem a megtisztított leveszöldségeket és a fűszereket.
Ha megfőtt a sárgarépa, petrezselyem (ha van benne karalábé, zeller akkor azok, mert később főnek meg), leszűröm a levest. Csak a lét visszateszem főni, amikor forr beleteszem a levestésztát.
A megtisztított póréhagymát felkarikázzuk. Egy lábasban a felforrósított olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott burgonyát, és néhány percig együtt pirítjuk. Azu...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pirítjuk, levéve a tűzről beletesszük a pirospaprikát, borsot, köménymagot (hogy az emésztést elősegítse), majoránnát, és sót ízlés szer...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmegpucolt, felkockázott hagymát olajon megdinszteljük. Rátesszük a szeletelt gombát, sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük, és puhára pároljuk. Hozzáadjuk a sajtkrémet, és csomóme...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűAz olajból és a lisztből rántást készítünk. Felöntjük a hideg paradicsomlével, és elkeverjük. Beletesszük a hagymát, ízlés szerint adunk hozzá cukrot, sót, borsot. Felforraljuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű