-csont ( lehet: isznó, csibe, de marha is)
-leveszöldség: sárgarépa, petrezselyem, v.hagyma, fokhagyma,
paradicsom, paprika, burgonya, zeller, karalábé
- fűszerek: só, egész bors, őrölt kömény, étel ízesítő
A csontot felteszem főni. Ha felforrt, leszedem a habját, és beleteszem a megtisztított leveszöldségeket és a fűszereket.
Ha megfőtt a sárgarépa, petrezselyem (ha van benne karalábé, zeller akkor azok, mert később főnek meg), leszűröm a levest. Csak a lét visszateszem főni, amikor forr beleteszem a levestésztát.
A vajat megforrósítjuk egy serpenyőben, rádobjuk az összezúzott fokhagymát, és néhány percig lassú tűzön pirítjuk, amíg szép aranyszínűre pirul. Ekkor rádobjuk az apróra vágott pet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés olajon dinszteljük meg az apró kockára vágott hagymát. Majd tegyük bele nagyobb darabokban a kolbászt. Pirítsuk össze őket. Most jöhet a savanyú káposzta. Egy ollóval fel szo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hagymákat és a répát hámozzuk meg, majd a hagymákat apróra, a répákat karikára vágjuk. A hagymát kicsumázzuk és a húsát apróra vágjuk. A chili paprikát is apróra vágjuk. Egy n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, karikákra vágjuk, a gumót pedig felkockázzuk. A hagymát finomra kockázzuk. A vajon megpirítjuk a hagymát és a zöldségeket, kivesszük a serpenyőből, é...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes