ízlés szerint só
3 dl főzőtejszín
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
szükség szerint olaj
ízlés szerint bors
50 dkg gomba
ízlés szerint petrezselyemzöld
7 dl húsleves
A gombát felszeleteljük, a vöröshagymákat felaprítjuk.
Olajon megpirítjuk, a vöröshagymát és a gombát, fűszerezzük, majd a levest ráöntjük. Amikor megpuhult a gomba, botmixerrel leturmixoljuk, beleöntjük a tejszínt és elkeverjük.
A répát és a krumplit meghámozva ujjnyi szeletekre/karikákra vágjuk, a szépség itt nem számít mert pürésítve lesz. A hagymát és a fokhagymát ugyanilyen szellemben kockázzuk. Egy...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA lencsét, előző este megválogatjuk, többször váltott vízben, dörzsöléssel megmossuk és körülbelül 4 dl hideg vízbe beáztatjuk. A füstölt húst vagy csontot előre főni tesszük, mer...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zöldborsót az olajra dobjuk, azonnal megsózzuk, rádobjuk a petrezselymet, és néhány kanál vizet is teszünk hozzá. 2. Fedő alatt – gyakori kevergetés közben – a borsót puhá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra darabolt vöröshagymát sertészsírban megpirítjuk, hozzáadjuk a vékony metéltre vágott kelkáposztát. Sózzuk, őrölt fekete borssal, majoránnával fűszerezzük, és felöntjük ke...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű