menu

Családireceptkönyv.hu

Fehér spárga krémleves


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 1
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1 köteg fehér spárga
- 1 bio leveskocka
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 kis szerecsendió, tárkony, római kömény, őrölt kömény
- 1 ek cukor
- 1/2 dobozka laktózmentes főző vagy habtejszín
- 30g vaj

Elkészítés:


A spárgát megpucoljuk, a szár alsó végét levágjuk, hogy ne maradjon rajta fás rész.
Az apróra vágott hagymával együtt, a spárgát kb 5 centis darabokra vágva megfőzzük, forrástól számítva 10 percig, fél leveskockából és egy lapos evőkanál cukorból készült alaplében (kicsi edényben! nem kell rengeteg víz rá).
Ha megfőtt, hozzáadjuk a vajat, botmixerrel krémesítjük, majd hozzákeverjük a tejszínt és a fűszereket és kicsi lángon pár percet tovább főzzük.

Kinek a kedvence ez a recept?


Nina
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Gluténmentes, Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tünde
Brokkoli krémleves - lisztvarázs gyönggyel
Brokkoli krémleves - lisztvarázs gyönggyel

Húsleves alaplében és 1 gerezd finomra reszelt fokhagymával odatesszük főni a rózsaira szedett brokkolit. Mikor megfőtt turmixoljuk. Fél dl cocomast és kiskanál lisztvarázst csomóm...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös karfiolleves
Tejfölös karfiolleves

A répát megtisztítjuk, ujjnyi hasábokra vágjuk. A karfiolt rózsáira, illetve kisebb darabokra szedjük, a zöldpaprikát felszeleteljük, a petrezselymet felaprítjuk. A répát 2,5 lit...

Elkészítési idő: Elk:20,Főzés:40
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Cseh fokhagymaleves, finomabb és olcsóbb
Cseh fokhagymaleves, finomabb és olcsóbb

A zsiradékban megpirítjuk a vékonyra szelt, kockákra vágott rozskenyeret, és tányérokba osztjuk. Minden tányérba teszünk egy kevés tört fokhagymát is, és rászűrjük a sós burgonyafő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Egyszerű tejfölös zöldbableves
Egyszerű tejfölös zöldbableves

A zöldbabot alaposan megmossuk, két végét levágjuk és csíkokra szeljük. Ha fagyasztottat használunk, nem szükséges kiolvasztani. Egy fazékban feltesszük főni, sózzuk és beledobjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk