Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Fehér spárga krémleves


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 1
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1 köteg fehér spárga
- 1 bio leveskocka
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 kis szerecsendió, tárkony, római kömény, őrölt kömény
- 1 ek cukor
- 1/2 dobozka laktózmentes főző vagy habtejszín
- 30g vaj

Elkészítés:


A spárgát megpucoljuk, a szár alsó végét levágjuk, hogy ne maradjon rajta fás rész.
Az apróra vágott hagymával együtt, a spárgát kb 5 centis darabokra vágva megfőzzük, forrástól számítva 10 percig, fél leveskockából és egy lapos evőkanál cukorból készült alaplében (kicsi edényben! nem kell rengeteg víz rá).
Ha megfőtt, hozzáadjuk a vajat, botmixerrel krémesítjük, majd hozzákeverjük a tejszínt és a fűszereket és kicsi lángon pár percet tovább főzzük.

Kinek a kedvence ez a recept?


Nina
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Gluténmentes, Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tárkonyos csirkeragu leves
Tárkonyos csirkeragu leves

A csirkemelleket, és a répákat, zellert felkockázzuk. A vajat felolvasztjuk egy lábasban, és a zöldségeket megpirítjuk rajta. Vöröshagymát aprítunk. A hagymát rádobjuk, és a fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Gyöngyi
Főtt töltelék
Főtt töltelék

összekeverem a masszát (nem kell pépesre) és vagy folpackba (aminek mindkét végét szorosan elkötöm),, vagy (egyszerűbb módon) zacskókba adagolom (amit pedig feltekerek, mintha gur...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ilka
Őszi leves zöldekkel - TCM
Őszi leves zöldekkel - TCM

Melegítsd fel a tisztított vajat vagy kókuszolajat, és kavargatva pirítsd benne a hagymát üvegesre egy kevés sóval. Keverd hozzá a köményt, a gyömbért, a fokhagymát. Kevergetve pi...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Burgonyás zellerkrémleves
Burgonyás zellerkrémleves

Feldaraboljuk a hagymát, majd kis olajon megpároljuk. Közben felkockázzuk a megtisztított zellert és a megpucolt burgonyát, hozzáadjuk a hagymához. Megszórjuk a liszttel, alaposa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk