4 közepes db sárgarépa
2 közepes db fehérrépa
4 közepes szár halványító zeller (elhagyható)
2 közepes fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 db chili (szárított)
6 ek sós mogyoróvaj (krémes)
4 közepes db paradicsom (vagy paradicsomlé)
3 ek olívaolaj
1 l csirke alaplé
só, bors
petrezselyem ízlés szerint (apróra vágva)
1,2-2 dl kókusztej
római kömény
curry
kurkuma
Vágjuk fel a fehérrépát, a sárgarépát, a paprikát, a kaliforniai paprikát és a halványító zellert 2 cm széles csíkokra. A hagymát és a fokhagymát egészen apróra aprítsuk fel.
Ha nem konzerv darabolt paradicsomot használunk, akkor először óvatosan metsszük be a paradicsomok héját 2-3 helyen, majd merítsük őket lobogó vízbe 20-25 mp -re. Ha a bemetszéseknél a paradicsom héja elkezdett kifelé pödörődni, akkor vegyük ki őket, és tegyük hideg vízbe. Ha kihűltek, hámozzuk meg, és vágjuk fel 1 cm -es kockákra.
A főzéshez használt edénybe csorgassuk bele az olívaolajat, majd amikor felforrósodott, öntsük bele a zöldségeket, és pároljuk 4-5 percig.
Amikor a zöldségek színt kaptak, öntsük fel a csirkealaplével, dörzsöljük bele a chilipaprikát, és hagyjuk főni 15-20 percig. Merjük a levesbe a földimogyoró-vajat. A mogyoróvaj 2-3 perc alatt eloszlik, és besűríti a levest.
Olajat forrósítunk egy nagyobb lábasban. A répákat, a cukkinit, a burgonyát egyenlő méretű kis kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk, és az olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézKevés olajon elkészítjük a rántást, majd felöntjük paradicsomlével, ha szükséges vízzel hígítjuk. Mehet hozzá a só, cukor. 15-20 perc alatt készre főzzük.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűMegdinsztelek egy vöröshagymát, rádobom az összevágott zöldséget: sárgarépa, fehérrépa, karalábé, felengedem a sonkalével, de vízzel hígítom. Teszek bele 2 szem krumplit, pár gombá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű