Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Mogyoró krémleves


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 közepes db sárgarépa
2 közepes db fehérrépa
4 közepes szár halványító zeller (elhagyható)
2 közepes fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 db chili (szárított)
6 ek sós mogyoróvaj (krémes)
4 közepes db paradicsom (vagy paradicsomlé)
3 ek olívaolaj
1 l csirke alaplé
só, bors
petrezselyem ízlés szerint (apróra vágva)
1,2-2 dl kókusztej
római kömény
curry
kurkuma

Elkészítés:


Vágjuk fel a fehérrépát, a sárgarépát, a paprikát, a kaliforniai paprikát és a halványító zellert 2 cm széles csíkokra. A hagymát és a fokhagymát egészen apróra aprítsuk fel.
Ha nem konzerv darabolt paradicsomot használunk, akkor először óvatosan metsszük be a paradicsomok héját 2-3 helyen, majd merítsük őket lobogó vízbe 20-25 mp -re. Ha a bemetszéseknél a paradicsom héja elkezdett kifelé pödörődni, akkor vegyük ki őket, és tegyük hideg vízbe. Ha kihűltek, hámozzuk meg, és vágjuk fel 1 cm -es kockákra.
A főzéshez használt edénybe csorgassuk bele az olívaolajat, majd amikor felforrósodott, öntsük bele a zöldségeket, és pároljuk 4-5 percig.
Amikor a zöldségek színt kaptak, öntsük fel a csirkealaplével, dörzsöljük bele a chilipaprikát, és hagyjuk főni 15-20 percig. Merjük a levesbe a földimogyoró-vajat. A mogyoróvaj 2-3 perc alatt eloszlik, és besűríti a levest.

Mogyoró krémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Becsinált karfiolleves
Becsinált karfiolleves

Az aprólékot a leveszöldséggel, sóval megfőzzük. A csontról leszedett húst tányérra rakjuk, és összeaprítjuk. A karfiolt rózsáira szedjük. A vajon a petrezselyemmel 1 evőkanál lev...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Savanyó káposztalé leves
Savanyó káposztalé leves

Egy fél liter káposztaléhez töltünk egy liter vizet és ebben odateszünk egy nagyobb fazékban , 40 dkg kockákra vágott húst , ez lehet lapocka , lehet csontos porcos rész is sőt ett...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tamás
Erős-savanyú leves
Erős-savanyú leves

A csirkemellet olajon megpirítom, majd felöntöm 2 l vízzel (a tofut nem pirítom). Felforralom, beledobom az erőleves kockákat, hozzáadom a fafül gombát. Újraforrás után a szójacsír...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: GereHajnal
Frankfurti leves
Frankfurti leves

A kelkáposztát vékonyan felszeleteljük és egy nagy lábas vízben 3-4 percig forraljuk. Leöntjük róla a levet, tiszta vizet engedünk rá, hogy bőven ellepje. Beletesszük az apró koc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk