Családireceptkönyv.hu

Sóskaleves


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


400 g sóska
1500 ml víz
füstölt kolbász


A rántáshoz
3 evőkanál étolaj
1,5 evőkanál liszt
késhegynyi őrölt pirospaprika

A habaráshoz
250 ml tej
1 evőkanál liszt

Elkészítés:


A sóska szárát eltávolítjuk, nagyobb darabokra tépkedjük és megmossuk.
Ízlés szerinti mennyiségű füstölt kolbászt felkarikázunk és a sóskával a vízben feltesszük főni. Sózzuk.
Forrástól számított 15-20 percig főzzük.
A hozzávalókból világos rántást készítünk, felengedjük két merőkanálnyi levessel és visszaöntjük a fazékba.
A lisztet a tejben csomómentesre keverjük, ezt is a leveshez adjuk és felforraljuk.

Sóskaleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldbab leves
Zöldbab leves

Az olajon a liszttel zsemlye-színű rántást készítek. Leveszem a tűzről, és alaposan elkeverem benne a tejfölt és a Piros Aranyat. Beleteszem a zöldbabot, teszek rá piros törött-pap...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar tejszínes hagymaleves
tejszínes hagymaleves

A megpucolt hagymát karikára szelem és a vajjal, állandóan kevergetve, üvegesre párolom, majd rászórom a lisztet és megpirítom vele. Ezt követően néhány dl levessel, vagy alap léve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Petra
Tök krémleves
Tök krémleves

A hagymát megpirítom az olajon Hozzáadom a megtisztított és felaprózott zöldséeket. Felöntöm annnyi vízzel, hogy ellepje. Fűszerezem Főzöm Botmixerrel aprítom

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk