Hús lehet: csirke farhát, láb, comb (bőrével együtt), tyúk (egészben)
(ki milyen részét szeretné bele)
sárgarépa
petrezselyemgyökér - fehérrépa
karalábé
zellergumó
Krumpli ( mi krumplit is szoktunk bele főzni)
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
fekete bors, köménymag (Lehet őrölt vagy egész)
só, ételizesitő
A zöldségeket meghámozzuk, tetszés szerint felvágjuk.
A tyúkot alaposan megmossuk, feldaraboljuk.
A feldarabolt tyúkot hideg vízben feltesszük főni.
Ha teteje már felhabosodott, egy kanál segítségével eltávolítjuk a habot a tetejéről.
Beletesszük a hús mellé az összes zöldséget, hozzáadjuk a fűszereket.
Lassú tűzön, amelyen éppen csak gyöngyözik a leves, addig főzzük, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak.
Ha elkészült, egy kis húslevest merjünk ki a fazékból, és abban főzzük ki a száraztésztát. Ki hogy szereti vagy vízben megfőzhetjük vagy akár az elkészült levesből merünk, és abban főzzük ki a tésztát!
A szárnyasokból készített levesek sajátja, hogy az állat bizonyos belsőségeit is a leveshez főzik. Leggyakrabban a szívet, a májat és a zúzát szokták a leveshez adni.
A zöldségeket megtisztítjuk, a kívánt formára vágjuk. Egy fazékban felhevítünk egy kevés olívaolajat, rádobjuk a pórét és a fokhagymát, kicsit pároljuk, majd mehet rá a feldarab...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlajon megpirítjuk a felkarikázott vöröshagymát, majd leturmixoljuk. Felöntjük 2 liter vízzel, fűszerezzük: só, bors, vegeta, szerecsendió. A lisztet kikeverem a tejföllel majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát vágd apróra, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát, kevergetve süsd egy percig, majd a tűzről lehúzva szórd hozzá a pirospaprikát. Tedd hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA póréhagyma fehér részét karikákra vágjuk, a salottahagymát és a fokhagymát felaprítjuk. Egy lábasban összeolvasztjuk a vajat az olívaolajjal, beletesszük a hagymákat és fedő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű