körte (kb 6-8 db), fahéj, szegfűszeg, csipetnyi Himalaya só, 1 csomag vanília puding, 2,5 dl (növényi) tej, cukor, méz (opcionális) fél citrom vagy narancs reszelt héja (opcionális).
A körtéket meghámozzuk, feldaraboljuk. Feltesszük főni egy csipetnyi sóval annyi vízbe, amennyi épp ellepi, beledobunk 2-3 db szegfűszeget, és fahéjjal is megszórjuk. Itt adhatjuk, hozzá a reszelt citrom vagy narancshéjunkat. Pillanatok alatt felforr és megfő a körténk, de pont jut annyi idő, hogy a pudingport elkeverjük a (növényi) tejjel. Ha boci tejet használunk, adjunk a tejcsihez vaníliát, hogy finomabb ízt érjünk el.
A megfőtt levest egy magasfalú keverőtálba szedjük, ráöntjük a sűrű pudingunkat és botmixerrel krémesre keverjük. Maradhatnak benne körte darabok, hogy elkerüljük a bébipapi érzést. Majd visszaöntjük a lábasba, rottyantunk rajta egyet-kettőt és már el is zárhatjuk, hogy fogyasztható hőmérsékletűre hűljön. Én szeretem a gyümölcs ízét visszakapni az ételeimből, cukorral nem rontom el, de édesebb szájú olvasóim kedvükre ízesíthetik, talán cukor helyett mézzel. :-)
Nagyon finom, egyszerű, gyorsan elkészíthető levesünk születik, amit fogyaszthatunk melegen, télen, nyáron pedig hidegen, és kínálhatunk mellé vanília fagyit és tejszínhabot is. Tálaláskor dobhatunk rá pár szem diót.
A kacsát megtisztítjuk, megmossuk. A kacsát hideg vízbe főni tesszük, egészben vagy feldarabolva. Ízlés szerint megsózzuk, fekete borsot teszünk bele. Azért fontos, hogy hideg víz...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 220C fokra (alul/felül üzemmódban). A karfiolt közepes méretű rózsákra szedjük, a rózsákat pedig hosszant félbevágjuk. Egy uzsonnázótasakba tesszük, hozzáadj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA répát, és a fehérrépát apró kockákra vágom, és kevés olajon fedő alatt megpárolom. Ha megpuhult, akkor teszek rá 1 kanál lisztet, és 1 fél kanál pirospaprikát,majd felengedem víz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket apróra vágjuk, majd az olajon megpároljuk, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, teszünk bele húsleves kockát, mikor puha a zöldség, nokedlit szaggatunk bele, végül eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű