Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Lencsegulyás 2


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


15 dkg lencse
30 dkg pulykacomb
3 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 szelet zeller
1 szelet karalábé
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
1 db paprika
1 db Tesco Finest San Marzano paradicsom
1 ek pirospaprika
1 kávéskanál Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
1 kávéskanál őrölt kömény
1.5 l alaplé
1 ízlés szerint ételízesítő

Elkészítés:


A lencsét nem árt egy-két órával hamarabb beáztatni. Ha már megszívta magát, akkor ételízesítős vízben megfőzzük. Vigyázzunk, hogy ne essen szét, mert azért egy pár percet még, a levesben is rotyogni fog.
A zöldségeket megtisztítjuk, felkockázzuk, karikázzuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd olajon megpirítjuk.
Rátesszük a kockázott húst, és fehéredésig kavargatjuk. Rádobjuk a zöldségeket, azzal is pirítjuk pár percig.
Ekkor megszórjuk a pirospaprikával, és felöntjük egy kevés vízzel, hogy a paprika ne égjen meg. Aki nem biztos magában, az inkább húzza félre a tűzön a lábost, míg elvégzi a műveletet.
Megszórjuk ételízesítővel, köménnyel, őrölt borssal, hozzátesszük a paprikát és a paradicsomot. Fedő alatt, hagyjuk szépen megpárolódni.
Télen, nyugodtan használhatunk egy jó kanálnyi lecsót is hozzá.
Amikor már a zöldségek és a hús is megpuhultak, hozzáöntjük a megfőtt lencsét, felengedjük annyi alaplével, hogy egy jó sűrű gulyást kapjunk, majd utána ízesítjük, és hagyjuk közepes lángon összeforrni.
Aki szereti vagy igényli, az nyugodtan szaggathat nokedlit, vagy csipetkét bele.

Lencsegulyás 2

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Jókai bableves
Jókai bableves

A babot előző este átválogatjuk, átöblítjük és hideg vízbe áztatjuk. Másnap a füstölt hússal együtt fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel (teatojásban) beletesszük a szemes bo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Gomba leves
Gomba leves

A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, a gombát felszeleteljük. A felhevített olajon a zöldségeket megdinszteljük, és ha kicsit puhult, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Téli minestrone Anna konyhájából
Téli minestrone Anna konyhájából

Ha mindent meghámoztunk, felaprítottunk, amit kellett, akkor a nehezén már túl is vagyunk. Forrósítsuk fel az olajat, dobjuk rá a sonka kockákat, pirítsuk egy pár percig, majd jöhe...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Nikolett
Májgombócleves
Májgombócleves

1. A májat ledaráljuk vagy apróra vágjuk. 2. A vajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. 3. A gombóchoz az alapanyagokat egy tálban összedolgozzuk. 4. A májas masszát...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk