40 dkg burgonya
1 fej hagyma
1 l húslé
pirospaprika
petrezselyem
paprika, paradicsom
2 dl tejföl
2 ek liszt
A burgonyát és hagymát felkockázzuk.
A hagymát megpirítjuk, majd rádobjuk a krumplit és együtt pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával, felöntjük a húslével. Beleteszünk egy bemetszett paradicsomot és paprikát.
Ha megfőtt a krumpli, behabarjuk a tejföllel és liszttel, petrezselyemmel megszórjuk.
A fokhagymát és a vöröshagymát ledaráljuk. Az olívaolajon megdinszteljük, enyhén sózzuk. Kevés lisztet szórunk rá, picit megpirítjuk. Felöntjük a vízzel. A fűszereket ízlés szerint...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajból, és a lisztből világos színű rántást készítek. Tűzről levéve hozzá adom a fűszereket. Felöntöm annyi vízzel amennyi levest szeretnék csinálni (kb 3-4 lt) Felforrás ut...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A sertéslapockát kockákra vágjuk. 2. A finomra vágott hagymát zsíron üvegesre pirítjuk. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, hozzáadjuk a húst, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsoz...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Közepes1: A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és olajon (zsír is megfelel) üvegesre pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről. 2: A zöldségeket megtisztítjuk és uborkagyalun legyaluljuk, vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű