Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Egyszerű cseh fokhagymaleves


Írta:

Elk. idő: 30 p
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5-6 gerezd fokhagyma
2-3 szem burgonya
1-2 evőkanál zsír vagy olaj
só és bors

tálaláshoz pirított kenyérkocka

Elkészítés:


1. A fokhagymát vágjuk apró darabokra. Melegítsük fel az zsiradékot, pár pillanat alatt pirítsuk le, majd adjuk hozzá az hámozott, apróra vágott burgonyát.
2. Pároljuk pár pillanatig, sózzuk és borsozzuk, majd öntsük el 1 liter hideg vízzel. Forraljuk fel, majd kis energián főzzük addig, míg a burgonya megpuhul.
3. Merülő mixerrel dolgozzuk simára, és pár percet még főzzük. Tálaláskor adjunk hozzá pirított kenyér kockákat.

Jó étvágyat hozzá!

Trükkök, tippek, praktikák:


Azokra a pillanatokra, mikor szükség lenne egy tálka, forró, ízletes levesre. De ne a zacskókért nyúljunk ilyenkor, hanem főzzünk magunknak. Ez a fokhagyma leves az egyszerűségével szinte könyörög az elkészítésért. Ízletes, magyar fokhagymából, amik még duzzadt gerezdeket tartalmaznak, tele a jótékony fokhagymaolajjal

Egyszerű cseh fokhagymaleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejszínes sajtleves
Tejszínes sajtleves

Megolvasztjuk a vajat és rászórjuk a keményítőt, majd felöntjük a zöldséglével. Felforraljuk, beleszórjuk a reszelt sajtot, majd a tejszínt. Megfűszerezzük a levesünket, szerecsend...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Két fenséges lencseleves
Két fenséges lencseleves

Lencseleves kolbásszal: A kolbász különleges ízt ad ennek a csodás levesnek! Próbáld ki te is! Hozzávalók: 1 vöröshagyma 1 sárgarépa 4 nagyobb burgonya 30 dkg lencse 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Palócleves
Palócleves

1. A zöldségeket és a húst előkészítjük, feldaraboljuk. 2. Egy lábasban megolvasztjuk a zsírt, majd megpároljuk a hagymát, a paradicsomot és a paprikát. Hozzáadjuk a báránycombot,...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Görög csirke csorba
Görög csirke csorba

A húst egy fazékba odatesszük főni, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húsokat. Ahogy felforrt a habját leszedjük, sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön megfőzzük, kiszedjük a lé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk