600 g gyalult tök,
egy csokor friss kapor,
200 ml tejföl,
40 g liszt,
50 ml olaj,
só,
őrölt bors,
fűszerpaprika,
kristálycukor,
10%-os ételecet.
A gyalult tököt besózzuk, állni hagyjuk 20 percet, majd kicsavarjuk és a kaporral együtt feltesszük 3 liter vízben főni.
Az olajból és a lisztből zsemleszínű rántást készítünk, kevés fűszerpaprikát szórunk rá, majd a tejföllel csomómentesre keverjük. Ha sűrű egy kicsi hideg vízzel hígítjuk.
Ha a tök majdnem megfőtt, kivesszük a kaprot, sózzuk, borsozzuk a levest, majd ízlés szerint ecetet és kristálycukrot adunk hozzá.
A tejfölös rántással besűrítjük, majd utánízesítjük ha szükséges, és készre főzzük a levest.
A gyalult tököt ha friss sózzuk be bőségesen, majd hagyjuk állni.
A kapor ha friss, ne aprítsuk bele csak csomózzuk össze, vagy kössük bele gézlapba és így főzzük bele.
Ecetet ha használunk azt még a rántás előtt tegyük a levesbe mert különben "összerántja" a teflölt és csomós lesz.
A fűszerpaprika nagyon jó ízt ad a levesnek de csak keveset használjunk belőle.
A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, a répát, fehérrépát és a krumplit meghámozzuk, és tetszés szerint karikára vagy kockára vágjuk. A zöldségeket egy fazékba tesszük, felö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát vágjuk fel apróra, majd adjuk hozzá a felhevített olajhoz és pároljuk üvegesre. Amikor már kellően megpárolódott, adjuk hozzá a előzőleg megmosott, és alaposan lecs...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA zöldségeket adagonként daráld le a hagymával, gyömbérrel, zöldfűszerekkel. Ha nincs aprítód, le is reszelheted vagy egészen apróra fel is vághatod a zöldségeket. Egy vastag falú...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: NehézA leveshez A vöröshagymát cikkekre, a gyömbért félbevágjuk, majd a fokhagymagerezdekkel egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és 200 fokon 15 percig sütjük. Egy na...
Elkészítési idő: 330 perc Nehézség: Könnyű