5 db újhagyma (1 csokor)
1 ek olívaolaj
400 g zöldborsó
800 ml szárnyas alaplé (vagy víz)
1 csokor menta (12 levél a levesbe, a többi díszítésnek)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
4 ek főzőtejszín
4 szelet bacon
Forrósítsuk fel az olajat, és pirítsuk meg rajta a megtisztított, felkarikázott újhagymát. Adjuk hozzá a borsót, öntsük fel az alaplével, és főzzük 10-12 percig.
Adjunk a leveshez 12 mentalevelet, és pürésítsük az egészet botmixerrel. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a tejszínt.
Végül szórjuk a tetejére a feldarabolt, száraz serpenyőben pirított bacont, valamint a megmaradt mentát, és azonnal tálaljuk
Elkészítés A cukkinit meghámozom, a magokat eltávolítom, és apró kockákra vágom. Kevés olívaolajon párolom, majd felöntöm 1 liter vízzel. Kb. 20 percig főzöm majd kaporral és Vega...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- A sárgarépát apróra vágjuk és egy nagy fej apró kockákra vágott hagymával az olajon puhára pároljuk, szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük hűlni. Az olaját felöntjük a húslev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott húst és csontot egy 7-8 literes fazékba teszem. Felengedem kb. 2,5 liter vízzel, lassan felforralom, a keletkezett habot szűrővel eltávolítom, ilyenkor már hozzáadom a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A zöldségeket megpucoljuk, felszeleteljük. 2. Vékony rántást készítünk, majd megpároljuk benne a zöldségeket. 3. Fűszerezzük, felöntjük vízzel. 4. Hozzáadjuk a csontot....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz