5 db újhagyma (1 csokor)
1 ek olívaolaj
400 g zöldborsó
800 ml szárnyas alaplé (vagy víz)
1 csokor menta (12 levél a levesbe, a többi díszítésnek)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
4 ek főzőtejszín
4 szelet bacon
Forrósítsuk fel az olajat, és pirítsuk meg rajta a megtisztított, felkarikázott újhagymát. Adjuk hozzá a borsót, öntsük fel az alaplével, és főzzük 10-12 percig.
Adjunk a leveshez 12 mentalevelet, és pürésítsük az egészet botmixerrel. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a tejszínt.
Végül szórjuk a tetejére a feldarabolt, száraz serpenyőben pirított bacont, valamint a megmaradt mentát, és azonnal tálaljuk
A répát, a gyökeret és a zellert összedaraboljuk, a krumplit felkockázzuk. A hagymát megpirítjuk, befűszerezzük, hozzáadjuk a felkockázott húst és felöntjük vízzel. Ha a hús 3/4-ig...
Elkészítési idő: 160 perc Nehézség: NehézElkészítés: A lencsét előző este átválogatom, bő vízbe áztatom, lehetőség szerint a vizet többször cserélem a felhasználásig. Forró zsiradékban a vöröshagymát megfonnyasztom, be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHámozzuk meg és vágjuk finomra a mogyoróhagymát és a vöröshagymát. Tisztítsuk meg a fokhagymát. Melegítsük fel az olívaolajat és a vajat, majd mikor már habzik, tegyük bele a mog...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. A babot beáztatom. Ha teszek bele füstöltet is azt előtte puhára főzöm, majd hozzáteszem a beáztatott babot, félpuhára főzöm, majd hozzá adom a zöldséget, répát, egy nagy csok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű