5 db újhagyma (1 csokor)
1 ek olívaolaj
400 g zöldborsó
800 ml szárnyas alaplé (vagy víz)
1 csokor menta (12 levél a levesbe, a többi díszítésnek)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
4 ek főzőtejszín
4 szelet bacon
Forrósítsuk fel az olajat, és pirítsuk meg rajta a megtisztított, felkarikázott újhagymát. Adjuk hozzá a borsót, öntsük fel az alaplével, és főzzük 10-12 percig.
Adjunk a leveshez 12 mentalevelet, és pürésítsük az egészet botmixerrel. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a tejszínt.
Végül szórjuk a tetejére a feldarabolt, száraz serpenyőben pirított bacont, valamint a megmaradt mentát, és azonnal tálaljuk
A zellert kisebb kockákra vágjuk, a felforrósított olajon átfuttatjuk, megsózzuk, majd kevés vízzel puhára főzzük. A megfőtt zellert a levével összeturmixoljuk, felengedjük kb. egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott, feldarabolt fácánt a belsőségekkel együtt hideg vízben feltesszük főni. Miután felforrt, leszedjük a habját, és hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt répaféléket, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldsegeket julienne-re (zsülien) vagod, a fel üveg bambuszt is ha nincs felvagva. A szaritott fafülgombat, belerakod forro vizbe szikkadni, ez puhara szivja magat, majd azt is ö...
Elkészítési idő: 1/2 h Nehézség: KönnyűA gombát, zöldségeket és a hagymát megtisztítjuk. A vöröshagymát, petrezselymet apróra, a zöldségeket és a gombát szeletekre vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát. Rátesszü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű