menu

Családireceptkönyv.hu

Sörös sajtleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kis fej hagyma - vörös
2 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél (friss, vagy szárított)
10 g búzaliszt (BL55)
1 csapott kávéskanál cayenne bors (paprika)
180 ml sör - világos
125 ml víz (meleg)
120 ml tejszín
150 g sajt - cheddar
30 g sajt (füstölt)

bors - fekete (őrölt)

A tálaláshoz
50 g szalonna, bacon (nyers)

Elkészítés:


Kisebb szeletekre vágjuk a bacont és serpenyőben megpirítjuk, majd papírtörlőre tesszük.
Apróra vágjuk a hagymát, fokhagymát és kevés olajon üvegesre pirítjuk, vigyázva, nehogy megégjen a fokhagyma.
A hagymákhoz adjuk a babérlevelet, sót, borsot és cayenne borsot és a lisztet, amivel 2 percig pirítjuk a hagymás keveréket.
Felöntjük a hagymát a sörrel, majd mikor szépen elkeveredett és pár percig főtt, a vizet és a tejszínt is hozzáöntjük és kevergetve 5 percig főzzük a levest.
Feldaraboljuk a sajtokat és belekeverjük a levesbe. Folyamatos keverés mellett várjuk meg míg felolvad az összes sajt és szépen besűrűsödik a levesünk.
A pirított baconnel és kenyérkockákkal tálaljuk!

Trükkök, tippek, praktikák:


Elvileg leves, de felér egy főétellel. :) Önmagában is laktató, de a rászórt pirított kenyérkockákkal és sült baconnel gazdagítva valószínűleg bőven elég lesz vacsorára. Illetve többféle sajtot érdemes használni, pl: vörös cheddar, gouda, emmentáli.

Sörös sajtleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejfölös szárazbab leves
Tejfölös szárazbab leves

A zsírt felhevítjük, és megpirítjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát, valamint a zúzott fokhagymát. Az alapot megszórjuk fűszerpaprikával, őrölt köménnyel, és kevés vízzel felön...

Elkészítési idő: 60-120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldségleves húsgombóccal
Zöldségleves húsgombóccal

A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát és petrezselymet felkarikázzuk, a zellert, krumplit és vöröshagymát kockákra vágjuk. Ezeket étolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az egész pap...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagymaleves
Hagymaleves

de alapnak jó. 1. Vajon az apróra vágott hagymát világosra dinszteled. Mikor aranybarna add hozzá a lisztet, könnyen odakap, vigyázz vele. 2. Folyamatos kevergetés mellett a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Tárkonyos palócleves
Tárkonyos palócleves

A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd a szeletelt fokhagymával együtt zsiradékon üvegesre pároljuk. A pirospaprikát ráhintjük a hagymára, majd felöntjük vízzel. A húst...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk