1 piept de pui cu os
2 pulpe superioare de pui
2 morcovi
1 pastarnac radacina
2 cepe medii
1/2 ardei rosu mare
2 foi dafin
cateva boabe de piper
sare
6 catei usturoi
3-4 linguri otet
4 galbenusuri
300g smantana
1 legatura de patrunjel (eu am avut inghetat, la congelator)
Carnea de pui o spalam si o punem in apa rece la foc, pana cand se ridica spuma deasupra! Intr-o alta oala, eu am folosim una sub presiune, punem cca. 3 litri de apa rece si asezam carnea de pui din prima oala, peste punem legumele, curatate, spalate si taiate in bucati mai mari, adaugam si foile de dafin cu piperul boabe, acoperim cu capac, iar din momentul cand a inceput sa fiarba, dam supapa joc de la oala si lasam 20-25 minute la foc mic.
Daca nu aveti oala sub presiune, lasati sa fiarba 50-60 minute, sau pana cand carnea a fiert suficient de bine si se poate desprinde de pe os cu mana.
Scoatem carnea intr-un bol, iar legumele intr-un alt bol pentru a se racori.
Intre timp strecuram supa. Separat amestecam galbenusurile cu smantana si 1 lingura de sare, iar cu un polonic punem supa peste amestecul de smantana si amestecam energic cu un tel pentru a nu se taia, dupa cateva polonice de supa adaugam amestecul de smantana in oala, mai amestecam putin si il tranferam inapoi pe foc pana la punctul de fierbere.
In supa adaugam si carnea, (pe care o dezosam si o taiem in bucati mai mici, se face totul rapid, deoarece este bine fiarta si se desprinde usor de pe oase), 1 morcov fiert taiat cubulete, (restul legumelor le aruncam), usturoiul pisat, otetul (in functie de gustul fiecaruia), patrunjelul tocat si la sfarsit potrivim de sare. Cand a inceput din nou sa fiarba, stingem focul, iar ciorbita radauteana este gata!
Se serveste cu adaos de smanatana, dupa preferinta si ardei iuti!
Pofta buna!
Se serveste cu adaos de smanatana, dupa preferinta si ardei iuti!
Kókuszolajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a préselt, vagy apróra vágott fokhagymát, paprikát, római köményt, és lassú tűzön, 1 percig összepirítjuk. Beletesszük a karalá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsokat beáztatjuk 1-2 órára. Megtisztítjuk a tokoktól és más oda nem illő dolgoktól. A zöldségeket megtisztítjuk. Egy 5 literes edénybe pakoljuk a húsokat és a hagymát. Felenge...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk és a borsó kivételével feltesszük főni a fűszerekkel. 20perc múlva hozzáadjuk a borsót is és együtt főzzük. Míg a zöldségek főnekA májat ké...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük és apró darabokra vágjuk. A krumplit meghámozzuk és kis kockákra vágjuk, a zellerszárakat vékonyra szeleteljük....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű