Családireceptkönyv.hu

Alfalusi paszulyleves


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg tarka paszuly, 50 dkg füstölt disznóhús, 1 fej saláta vagy madársaláta, 5 dkg zsír, 5 dkg liszt, 1 dl tejföl, só, zöld kapor, pirospaprika

Elkészítés:


Elkészítése: Az előző este beáztatott paszulyt a füstölt hússal puhára főzzük.Közben a madársalátát vagy fejes salátát felvagdaljuk, megsózzuk, többször kicsavarjuk, és a vagdalt zöld kaporral együtt a levesbe tesszük.Pirospaprikás gyenge rántást készítünk, savanyú tejföllel ízesítjük. A levesbe keverve egyszer meglobbantjuk és tálaljuk.

Alfalusi paszulyleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Imre
Spárga leves
Spárga leves

Elkészítés: Lépés 1 Vágjuk le a spárga végeit, hámozzuk le a fás részeket. Vágjuk le a tetejüket is, ezeket tegyük félre. Vágjuk a többi részt kisebb darabokra. Vágjuk apróra a h...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
KÍNAI CSÍPŐS SAVANYÚ LEVES
KÍNAI CSÍPŐS SAVANYÚ LEVES

1. A fafülgombát 10 percig langyos vízben áztatjuk, majd apróra daraboljuk. A húst, a bambuszrügyet, sárgarépát szintén apróra vágjuk. 2. A lábasba beleöntjük a vizet, vagy az ala...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Bugaci húsgombócleves
Bugaci húsgombócleves

A beáztatott, kicsavart, összemorzsolt zsemlét hozzáadjuk a darált húshoz és jól összegyúrjuk sóval, törött borssal és a tojásokkal. Apró gombócokat formálunk belőle. Az...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukkinikrémsajtleves
Cukkinikrémsajtleves

Az apró kockára vágott bébicukkiniket sós vízben megfőzöm,levéből kiszedem,mixerelem,visszaöntöm,belenyomok egy krémsajtot,fűszerezem: só,ha még kell,bors,zöldpetrezselyem,delikát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk