3.5 kg ponty
3.5 kg törpeharcsa
5 nagy fej vöröshagyma
só ízlés szerint
csípős fűszerpaprika ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint (szegedi)
2 db halászlékocka
A megtisztított hal fejét, illetve farok részét levágjuk, úgy hogy némi hús maradjon rajta. A halat kifilézzük, felkockázzuk.
Alaplé készítés: A fejet, a farkat és az apróra vágott hagymát egy lábasba tesszük, annyi vizet adunk hozzá, hogy az alapanyagokat ellepje. Majd kb. 45 perc alatt puhára főzzük. A megfőtt húsról a szálkát eltávolítjuk, majd a hagymával együtt vagy átpasszírozzuk, vagy összeturmixoljuk (a léből tegyünk hozzá, mert úgy könnyebb a művelet). A sűrítményből kb. 5 liternyit kell kapnunk, ha kell adjuk hozzá vizet is.
A bográcsba beleöntjük az alaplevet, majd hozzáadjuk a filézett, kockára vágott halat, a sót, a hallé kockát, és az erős paprikát (zöld, szárított piros). Kb. fél óra főzés után a hal megpuhul, ekkor jól meghintjük az őrölt paprikával majd 10 percig tovább főzzük.
A csontot többször le forrázzuk, hogy a vér ki ázzon belőle. Közben felforraljuk a vizet, és így tesszük bele a húst. Többször le habozzuk. Ha le tisztult, akkor tesszük bele a zöl...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA leveshez az egész gyöngytyúkot megtisztítjuk, az egyik mellét a csontról lefejtjük, és félretesszük. A többi részét (szárnyát, combját a csontokkal együtt) közepes darabokra vág...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHideg vízbe feltesszük főni a bárányhúst, amikor felforr a levesünk a habját leszedjük, sózzuk, borsozzuk, beletesszük az egész hagymát,szárított vargányát. --- Megpucoljuk a zöl...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA karalábét és a krumplit meghámozzuk, felkockázzuk. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A rukkolát megmossuk, megszárítjuk és félbe-negyedbe vágjuk. Egy fazékban...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű