Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Szegedi halászlé


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 8 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


3.5 kg ponty
3.5 kg törpeharcsa
5 nagy fej vöröshagyma
só ízlés szerint
csípős fűszerpaprika ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint (szegedi)
2 db halászlékocka

Elkészítés:


A megtisztított hal fejét, illetve farok részét levágjuk, úgy hogy némi hús maradjon rajta. A halat kifilézzük, felkockázzuk.
Alaplé készítés: A fejet, a farkat és az apróra vágott hagymát egy lábasba tesszük, annyi vizet adunk hozzá, hogy az alapanyagokat ellepje. Majd kb. 45 perc alatt puhára főzzük. A megfőtt húsról a szálkát eltávolítjuk, majd a hagymával együtt vagy átpasszírozzuk, vagy összeturmixoljuk (a léből tegyünk hozzá, mert úgy könnyebb a művelet). A sűrítményből kb. 5 liternyit kell kapnunk, ha kell adjuk hozzá vizet is.
A bográcsba beleöntjük az alaplevet, majd hozzáadjuk a filézett, kockára vágott halat, a sót, a hallé kockát, és az erős paprikát (zöld, szárított piros). Kb. fél óra főzés után a hal megpuhul, ekkor jól meghintjük az őrölt paprikával majd 10 percig tovább főzzük.

Szegedi halászlé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Gyuszi
Szárzeller krémleves
Szárzeller krémleves

A zellerszárakat megmosom, a legbelső néhány, vékonyabb szárat félreteszem, a külső, vastagabb szárakat nagyobb darabokra vágom, majd 1-2 evőkanál vajon párolni kezdem. Közben a kr...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mariann
Zöldborsó krém leves
Zöldborsó krém leves

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Cékla-krém leves
Cékla-krém leves

Felkockázzuk az alaposan megmosott, megtisztított céklát, krumplit és almát. 2 Egy mély fazékban olvasszuk fel a vajat, dinszteljük meg a póréhagymát, majd tegyük bele. 3 Kever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtkrémes gombaleves
Sajtkrémes gombaleves

megpucolt, felkockázott hagymát olajon megdinszteljük. Rátesszük a szeletelt gombát, sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük, és puhára pároljuk. Hozzáadjuk a sajtkrémet, és csomóme...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk