Családireceptkönyv.hu

Szegedi halászlé


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 8 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


3.5 kg ponty
3.5 kg törpeharcsa
5 nagy fej vöröshagyma
só ízlés szerint
csípős fűszerpaprika ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint (szegedi)
2 db halászlékocka

Elkészítés:


A megtisztított hal fejét, illetve farok részét levágjuk, úgy hogy némi hús maradjon rajta. A halat kifilézzük, felkockázzuk.
Alaplé készítés: A fejet, a farkat és az apróra vágott hagymát egy lábasba tesszük, annyi vizet adunk hozzá, hogy az alapanyagokat ellepje. Majd kb. 45 perc alatt puhára főzzük. A megfőtt húsról a szálkát eltávolítjuk, majd a hagymával együtt vagy átpasszírozzuk, vagy összeturmixoljuk (a léből tegyünk hozzá, mert úgy könnyebb a művelet). A sűrítményből kb. 5 liternyit kell kapnunk, ha kell adjuk hozzá vizet is.
A bográcsba beleöntjük az alaplevet, majd hozzáadjuk a filézett, kockára vágott halat, a sót, a hallé kockát, és az erős paprikát (zöld, szárított piros). Kb. fél óra főzés után a hal megpuhul, ekkor jól meghintjük az őrölt paprikával majd 10 percig tovább főzzük.

Szegedi halászlé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Orja leves
Orja leves

A csontot többször le forrázzuk, hogy a vér ki ázzon belőle. Közben felforraljuk a vizet, és így tesszük bele a húst. Többször le habozzuk. Ha le tisztult, akkor tesszük bele a zöl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gyöngytyúkleves húsgombóccal, pirított gombákkal
Gyöngytyúkleves húsgombóccal, pirított gombákkal

A leveshez az egész gyöngytyúkot megtisztítjuk, az egyik mellét a csontról lefejtjük, és félretesszük. A többi részét (szárnyát, combját a csontokkal együtt) közepes darabokra vág...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Raguleves tárkonyos galuskával
Raguleves tárkonyos galuskával

Hideg vízbe feltesszük főni a bárányhúst, amikor felforr a levesünk a habját leszedjük, sózzuk, borsozzuk, beletesszük az egész hagymát,szárított vargányát. --- Megpucoljuk a zöl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Csuri
TCM Tavaszi karalábé-krémleves
TCM Tavaszi karalábé-krémleves

A karalábét és a krumplit meghámozzuk, felkockázzuk. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A rukkolát megmossuk, megszárítjuk és félbe-negyedbe vágjuk. Egy fazékban...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk