3.5 kg ponty
3.5 kg törpeharcsa
5 nagy fej vöröshagyma
só ízlés szerint
csípős fűszerpaprika ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint (szegedi)
2 db halászlékocka
A megtisztított hal fejét, illetve farok részét levágjuk, úgy hogy némi hús maradjon rajta. A halat kifilézzük, felkockázzuk.
Alaplé készítés: A fejet, a farkat és az apróra vágott hagymát egy lábasba tesszük, annyi vizet adunk hozzá, hogy az alapanyagokat ellepje. Majd kb. 45 perc alatt puhára főzzük. A megfőtt húsról a szálkát eltávolítjuk, majd a hagymával együtt vagy átpasszírozzuk, vagy összeturmixoljuk (a léből tegyünk hozzá, mert úgy könnyebb a művelet). A sűrítményből kb. 5 liternyit kell kapnunk, ha kell adjuk hozzá vizet is.
A bográcsba beleöntjük az alaplevet, majd hozzáadjuk a filézett, kockára vágott halat, a sót, a hallé kockát, és az erős paprikát (zöld, szárított piros). Kb. fél óra főzés után a hal megpuhul, ekkor jól meghintjük az őrölt paprikával majd 10 percig tovább főzzük.
Nagyon apróra vágni a zöldségeket,kis olajon megdinsztelem őket.Felöntöm annyi vízzel,hogy ellepje.Főzöm,ha fogy belőle a víz forralt vízzel pótolom,hogy mindig tele legyen a fazék...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz előző este beáztatott lencsét a füstölt hússal együtt feltesszük főni. Kevés olajon dinszteljük a felaprított vöröshagymát, rátesszük a zúzott fokhagymát, pirospaprikát keverünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat felütjük egy tálba, és megsózzuk. Habosra verjük egy villával. Nem kell habbá verni, csak addig, amíg elkezd habzani. Hozzákeverjük a szódabikarbónát is. Hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet csíkokra vágjuk, a zöldségeket megtisztítjuk, és vékonyan felszeleteljük. 2. A csirkemellet a forró olajon megpirítjuk, hozzátesszük a citromfűszálat, a chilit...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű