1/4 kg bab, 2 l víz, leveszöldség, 1 db babérlevél, 1 ek zsír, 2 ek liszt, pirospaprika, reszelt hagyma, 1 ek ecet, 1 dl tejföl, füstölt hús
1. Langyos vízbe előző este beáztatjuk a babot, másnap a levet leöntjük róla és 2 l vízben feltesszük főni.
2. Ha felforrt, megsózzuk, és úgy zöldségeljük, mint a húslevest, de teszünk bele még babérlevelet is.
3. Nagyon lassú tűzön puhára főzzük.
4. A zsírból és a lisztből piros rántást csinálunk, teszünk bele egy kávéskanál reszelt hagymát, egy késhegynyi pirospaprikát, ecetet és összeforraljuk a levessel.
5. Tálaláskor ráöntjük a tejfölre.
6. Jó kemény csipetkével tálaljuk.
Egy evőkanálnyi olajban közepes fakanálnyi lisztet megpirítunk. Levesszük a lángról majd és hozzáadjuk a tejfölt, paradicsompürét, paprikát. Ezt alaposan kikeverjük habverővel...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A zöldségeket tetszőleges formára szeleteljük. (Én a répákat karikára, a gombát egész szeletekre, a karalábét és a zellert kis kockákra vágtam.) 2. Kevés olajon megdinszteljü...
Elkészítési idő: kb 45 perc Nehézség: Könnyű1. A húsokat és a szalonnát óriási lábosba tesszük annyi vízzel, amennyi ellepi, és közepes lángon felforraljuk. 2. Ha felforrt, beleöntjük a bort, és hozzáadjuk a fokhagymát, a...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Könnyű◾️A sárgaborsót előző nap beáztatjuk. ◾️A hagymát felkockázzuk. ◾️Az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, ezt is egy picit pirítjuk, majd jöhetnek a fűszerek, a s...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű