Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Káposztaleves tejfölösen


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
20 dkg fejes káposzta
25 dkg sertéscomb
10 dkg bacon
2 sárgarépa
1 zöldség
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma

őrölt bors
köménymag
1 ek ketchup
1 ek pirospaprika
1 tk Piros Arany
2 dl tejföl
1 ek liszt
1 ek olaj
2 l víz

Elkészítés:


A húst, a bacont és a káposztát vágjuk fel kisebb kockákra. A zöldségeket vékonyan karikázzuk le. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra.

Egy fazékba hevítsük fel az olajat, majd kezdjük el üvegesre párolni a bacont és a vöröshagymát. Pár perc után adjuk hozzá a fokhagymát, majd a húst és a zöldségeket. Néha megkeverve addig pároljuk, még a hús kifehéredik. Ezután adjuk hozzá a ketchupot, a Piros Aranyat, a pirospaprikát, ízlés szerint sót, őrölt borsot és a köménymagot, majd keverjük alaposan össze. Végül öntsük fel a vízzel, és főzzük félpuhára.

Amikor a hús és a zöldségek félig megpuhultak, akkor adjuk hozzá a kockára vágott káposztát, ha szükséges ízesítsünk utána, majd főzzük puhára.

A tejfölt keverjük simára a liszttel és egy kevés levessel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk a forrásban lévő leveshez. Ezután szép lassan főzzük még pár percig, majd teljesen lefedve hagyjuk legalább egy fél óráig állni.

Tálalás előtt merjük a levest tányérokba, és ízlés szerint egy szelet kenyérrel kínáljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tyúkhúsleves
Tyúkhúsleves

A tyúkot megmossuk, és a vöröshagymával (egészben) feltesszük főzni egy minimum 5 literes edényben, hideg vízben. Ami nagyon fontos, hogy ne forrjon bugyogva, tehát kis lángon kell...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Paradicsom leves betűtésztával
Paradicsom leves betűtésztával

- olaj - liszt - pirospaprika - paradicsompüré - zellerszár - só, cukor - betűtészta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Halászlé (Szoky)
Halászlé (Szoky)

Megmosott, előzőleg besőzott haldarabokat egy fazékban feltesszük főni, a durva karikákra vágott hagymával. Kb. 15 perc múlva, mikor kijött a halzsír, ízesítjük paprikakrémmel, kb....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Csirkeraguleves ropogós tésztával
Csirkeraguleves ropogós tésztával

Az olajat felforrósítjuk, és megfonnyasztjuk rajta a meghámozott, felaprított hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott csirkemellet, és együtt pirítjuk néhány percig. Felö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk