-fehér húsú édesburgonya
-1/4 gumó zeller
-füstölt hús lé
-felkockázott füstölt sertésszűz
-pirított füstölt kolbászkarikák
-őrölt fekete bors, kömény, babérlevél, tárkony
-2 gerezd fokhagyma,
-tárkonyecet, + a "habarás".
A felkockázott burgonyát ,zellert és sertésszüzet felöntjük a víz- füstölt hús lé keverékkel. Jöhetnek a fűszerek és zúzott fokhagyma. Ha már megpuhult a zöldség, jöhet a "habarás", ami nálam most 3 e.k. cocomas és 1 t.k. keményítő volt (sajnos nem volt kéznél totu krém extra),majd 2 e.k. tárkonyecet. Tálaláskor a tetejére kerül a pirított kolbászkarika és a zsírját rácsorgatjuk.
Elkészítés: Megpucolok 12 gerezd fokhagymát. Egy fazékban 2 kanál olajra rákarikázom a fokhagymát, megszórom 2-3 evőkanál liszttel, lassú tűznél arany sárgára sütöm, majd amikor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Előkészítés: Mosd meg és hámozd meg a zöldségeket. A cukkinit, sárgarépát és zöld paprikát vágd fel apró kockákra, a hagymát és fokhagymát pedig finomra aprítsd. 2. Pirítás: Eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bacont ropogósra sütjük, hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, kockára vágott krumplit és a kukoricát. Beletesszük a babért, kakukkfüvet, a halat, leveskockát és forrásig hevítem...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: NehézA káposztát vékonyan felcsíkozzuk, feltesszük főni, annyi vízben, hogy bőven ellepje. Sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel megszórjuk. Kb. 15-20 perc alatt készre főzzük. Közben az o...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes