-fehér húsú édesburgonya
-1/4 gumó zeller
-füstölt hús lé
-felkockázott füstölt sertésszűz
-pirított füstölt kolbászkarikák
-őrölt fekete bors, kömény, babérlevél, tárkony
-2 gerezd fokhagyma,
-tárkonyecet, + a "habarás".
A felkockázott burgonyát ,zellert és sertésszüzet felöntjük a víz- füstölt hús lé keverékkel. Jöhetnek a fűszerek és zúzott fokhagyma. Ha már megpuhult a zöldség, jöhet a "habarás", ami nálam most 3 e.k. cocomas és 1 t.k. keményítő volt (sajnos nem volt kéznél totu krém extra),majd 2 e.k. tárkonyecet. Tálaláskor a tetejére kerül a pirított kolbászkarika és a zsírját rácsorgatjuk.
zsírt felforrósítom, majd megpirítom rajta a köménymagot. Hozzáadom az apróra vágott vagy reszelt hagymát és a szétnyomott fokhagymát. Enyhén megdinsztelem, majd a lisztet is hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét és a füstölt húst előző nap este beáztatjuk. Másnap vízben feltesszük főni a füstölt húst, 15 perc múlva hozzáadjuk a lencsét is. Amikor félig megfőtt, beletesszük a kar...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűHa csontlevet használunk, legelőször a csontot tesszük fel körülbelül 1 liter vízben. A fejtett babot megmossuk és körülbelül 3/4 liter vízben feltesszük főni. A babbal...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesAz apróra kockázott vöröshagymát a vajon megfonnyasztottam, majd hozzáadtam a zúzott fokhagymát, és összekevertem. Sóztam, borsoztam, beleszórtam a bio ételízesítőt, majd felöntött...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű