-fehér húsú édesburgonya
-1/4 gumó zeller
-füstölt hús lé
-felkockázott füstölt sertésszűz
-pirított füstölt kolbászkarikák
-őrölt fekete bors, kömény, babérlevél, tárkony
-2 gerezd fokhagyma,
-tárkonyecet, + a "habarás".
A felkockázott burgonyát ,zellert és sertésszüzet felöntjük a víz- füstölt hús lé keverékkel. Jöhetnek a fűszerek és zúzott fokhagyma. Ha már megpuhult a zöldség, jöhet a "habarás", ami nálam most 3 e.k. cocomas és 1 t.k. keményítő volt (sajnos nem volt kéznél totu krém extra),majd 2 e.k. tárkonyecet. Tálaláskor a tetejére kerül a pirított kolbászkarika és a zsírját rácsorgatjuk.
Egy fazékban odateszem 2 liter vízben a megpucolt zöldségeket, hagymát, fokhagymát, hozzáöntöm a paradicsomlevet, sózom, és lassú tűzön elkezdem főzni fedő alatt. Eközben egy tálb...
Elkészítési idő:Egy edénybe beleöntjük az olajat, a felkarikázott sárgarépát, egy kicsit megsózzuk és fedő alatt pároljuk az olajon, amíg az olaj szép sárga lesz. Időnként megkeverjük, hogy ne é...
Elkészítési idő: 1 óraA hozzávalókat összekeverjük. Vizes kézzel golyókat formálunk, és a forrásban lévő levesbe tesszük. Készre főzzük.
Elkészítési idő: