Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Gazdag, fűszeres karfiolleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 fej karfiol, rózsákra szedve
1 fej vöröshagyma, kockára vágva
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
2 sárgarépa, közepes darabokra vágva
2 szál angolzeller, kockára vágva
1 l alaplé (én kacsalevest használtam, de bármilyen szárnyas vagy zöldség alaplé megfelel)
2,5 dl tejfehérje mentes kókusztej
2 ek kókuszzsír
1 tk őrölt római kömény
1 tk őrölt kurkuma
1/2 tk őrölt koriander
friss, aprított kapor
pirított baconszalonna kockák

Elkészítés:


Egy vastag falú lábosban a hagymákat, répát és a zellert a kókuszolajon kb 5 perc alatt, gyakori kevergetés mellett félpuhára pirítjuk.
Hozzáadjuk a karfiolt és további 5 percig pirítjuk.
Ezután jönnek a fűszerek, az alaplé és a kókusztej, jól átkeverjük és ha felforrt, kis lángra vesszük és 15 percig gyöngyöztetve főzzük.
Sóval és borssal ízesítjük, friss kaporral és a pirított bacon szalonnával tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Gazdag, fűszeres karfiolleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Gombaleves
Gombaleves

A gombát alaposan leöblítjük, a tönköket kitörjük és felkarikázzuk, a gombafejeket nem túl vékony szeletekre vágjuk. A répát megtisztítjuk és kockákra vágjuk. A hagymákat apróra k...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukkini krémleves
Cukkini krémleves

1. A hagymát apróra vágjuk, vajon megfonnyasztjuk. 2. A meghámozott cukkinit kockákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk és hozzáadjuk a hagymához. Megpirítjuk. 3. Felöntjük v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fahéjas almakrémleves (Sóbors)
Fahéjas almakrémleves (Sóbors)

Az almákat hámozzuk meg, vegyük ki a magházukat, és kockázzuk fel őket. Tegyük egy edénybe, és locsoljunk rájuk citromlevet. Egy edényben olvasszuk meg a cukrot és a mézet, kar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Egészséges, detoxikáló zöldségleves
Egészséges, detoxikáló zöldségleves

A hagymát, petrezselymet, fokhagymát apróra, a céklát, édesburgonyát (héj nélkül), sárgarépát, sütőtököt, gombát 1,5 cm-esre daraboljuk. A paradicsomok héját lehúzzuk, felaprítjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk