1 fej karfiol, rózsákra szedve
1 fej vöröshagyma, kockára vágva
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
2 sárgarépa, közepes darabokra vágva
2 szál angolzeller, kockára vágva
1 l alaplé (én kacsalevest használtam, de bármilyen szárnyas vagy zöldség alaplé megfelel)
2,5 dl tejfehérje mentes kókusztej
2 ek kókuszzsír
1 tk őrölt római kömény
1 tk őrölt kurkuma
1/2 tk őrölt koriander
friss, aprított kapor
pirított baconszalonna kockák
Egy vastag falú lábosban a hagymákat, répát és a zellert a kókuszolajon kb 5 perc alatt, gyakori kevergetés mellett félpuhára pirítjuk.
Hozzáadjuk a karfiolt és további 5 percig pirítjuk.
Ezután jönnek a fűszerek, az alaplé és a kókusztej, jól átkeverjük és ha felforrt, kis lángra vesszük és 15 percig gyöngyöztetve főzzük.
Sóval és borssal ízesítjük, friss kaporral és a pirított bacon szalonnával tálaljuk.
A hagymát meghámozzuk és olajon megdinszteljük. Közben a répát és a zellert is megtisztítjuk, felszeleteljük és hozzáadjuk. Majd felöntjük vízzel, fűszerezzük. A paprikát megtisztí...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: KözepesHa nyáron, friss kukoricával főzöl, akkor forrásban lévő vízben főzd 10-12 percig, amíg megpuhul. A főzővizet tedd félre, majd a csövekről vágd le a kukoricaszemeket. (A mirelitet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A füstölt sonkát apróra kockázzuk és egy kevés olajon kisütjük, majd kivesszük és a visszamaradt zsiradékban a felkockázott zöldségeket kicsit megdinszteljük, majd felengedjük v...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. lépés A zöldbabot tegyük fel annyi vízzel főni, hogy kb. két ujjnyival ellepje. Adjuk hozzá a leveskockákat. Ha forr, főzzük további 10 percig, majd húzzuk le a tűzről. 2. l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű