1 fej karfiol, rózsákra szedve
1 fej vöröshagyma, kockára vágva
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
2 sárgarépa, közepes darabokra vágva
2 szál angolzeller, kockára vágva
1 l alaplé (én kacsalevest használtam, de bármilyen szárnyas vagy zöldség alaplé megfelel)
2,5 dl tejfehérje mentes kókusztej
2 ek kókuszzsír
1 tk őrölt római kömény
1 tk őrölt kurkuma
1/2 tk őrölt koriander
friss, aprított kapor
pirított baconszalonna kockák
Egy vastag falú lábosban a hagymákat, répát és a zellert a kókuszolajon kb 5 perc alatt, gyakori kevergetés mellett félpuhára pirítjuk.
Hozzáadjuk a karfiolt és további 5 percig pirítjuk.
Ezután jönnek a fűszerek, az alaplé és a kókusztej, jól átkeverjük és ha felforrt, kis lángra vesszük és 15 percig gyöngyöztetve főzzük.
Sóval és borssal ízesítjük, friss kaporral és a pirított bacon szalonnával tálaljuk.
A gombát alaposan leöblítjük, a tönköket kitörjük és felkarikázzuk, a gombafejeket nem túl vékony szeletekre vágjuk. A répát megtisztítjuk és kockákra vágjuk. A hagymákat apróra k...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1. A hagymát apróra vágjuk, vajon megfonnyasztjuk. 2. A meghámozott cukkinit kockákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk és hozzáadjuk a hagymához. Megpirítjuk. 3. Felöntjük v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat hámozzuk meg, vegyük ki a magházukat, és kockázzuk fel őket. Tegyük egy edénybe, és locsoljunk rájuk citromlevet. Egy edényben olvasszuk meg a cukrot és a mézet, kar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát, petrezselymet, fokhagymát apróra, a céklát, édesburgonyát (héj nélkül), sárgarépát, sütőtököt, gombát 1,5 cm-esre daraboljuk. A paradicsomok héját lehúzzuk, felaprítjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű