1/2 dl olaj,1 vöröshagyma,80 dkg burgonya,só,őrölt bors,1 babérlevél,1 pohár tejföl,1 ek mustár.Levesbetéthez:20 dkg húsos füstölt-főtt sonka,3 ek olaj,1 cs petrezselyemzöld.
Az olajon megfuttatjuk a hagymát,hozzáadjuk a darabokra vágott burgonyát,kicsit összesütjük.Felöntjük vízzel,ha felforrt ízesítjük sóval,babérlevéllel,borssal.Közepes tűzön meg főzzük a burgonyát,pépesítjük.Zöldséglevet öntünk hozzá,hogy krémes,tejszín sűrűségű legyen.Ha felforrt beleöntjük a tejfölt,utóízesítjük/mustár,bors,só/.Levesbetétnek a sonkát megpirítjuk,lehet zsemlekockát is hozzá pirítani.Díszítés petrezselyemzöld.
A szalonnát kis kockákra vágjuk, és kisütjük. Hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Együtt pároljuk 1-2 percig. Hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát, petr...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA karalábét, a sárgarépát és a fehérrépát kockára, a halványító zellert picit vastagabb csíkokra vágjuk. Az apró kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés Kevés zsíron vagy olajon a kockára vágott hagymát megfonnyasztjuk. Megszórjuk pirospaprikával, felöntjük vízzel, sót teszünk bele, köménymagot és a hasábokra vágott b...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű