1/2 dl olaj,1 vöröshagyma,80 dkg burgonya,só,őrölt bors,1 babérlevél,1 pohár tejföl,1 ek mustár.Levesbetéthez:20 dkg húsos füstölt-főtt sonka,3 ek olaj,1 cs petrezselyemzöld.
Az olajon megfuttatjuk a hagymát,hozzáadjuk a darabokra vágott burgonyát,kicsit összesütjük.Felöntjük vízzel,ha felforrt ízesítjük sóval,babérlevéllel,borssal.Közepes tűzön meg főzzük a burgonyát,pépesítjük.Zöldséglevet öntünk hozzá,hogy krémes,tejszín sűrűségű legyen.Ha felforrt beleöntjük a tejfölt,utóízesítjük/mustár,bors,só/.Levesbetétnek a sonkát megpirítjuk,lehet zsemlekockát is hozzá pirítani.Díszítés petrezselyemzöld.
1. lépés Egy lábosban forrósítsuk fel a margarint és adjuk hozzá a kockára vágott gyökérzöldségeket és az apróra vágott hagymát. Pirítsuk 1-2 percig, hogy minél zamatosabbak és éd...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hagymát összevágjuk, a brokkolival és az áttört fokhagymával enyhe vegetás, sós, borsos vízben feltesszük főni, amíg a brokkoli teljesen puha nem lesz. Csak annyi vízben, ami épp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kis kockákra vágott krumplit sós vízben megfőzzük, közben ételízesitős vízben elkezdjük főzni a karikára vágott répát. Olajon apróra vágott hagymát pirítunk. A krumplit összetörj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zöldborsót a karikákra vágott zöldségekkel, egy kevés cukorral, a sóval és fél dl vízzel fedő alatt megpároljuk. 2. Levesszük a fedőt, rátesszük az olajat, meghintjük a li...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz