Hozzávalók:
50 dkg csiperkegomba, 1 húsleveskocka (vagy 1 kávéskanál ételízesítő), 1 vöröshagyma, 5 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, 1 csomó kapor, 2 dl tejföl, só, feketebors.
Nagyon finomra vágjuk a vöröshagymát, majd alaposan megmossuk, felszeleteljük a gombát. Vajon üvegesre megpirítjuk a hagymát, és hozzáadjuk a gombát. Mikor aranysárgára pirult, megszórjuk liszttel. Ezután feleresztjük kb. 1 lit. vízzel. Megsózzuk, borsozzuk, és a húsleveskockával vagy az ételízesítővel kb. 20 percig forraljuk. Tálaláskor keverjünk bele 1 pohár tejfölt, és a tetejére finomra vágott kaprot hintsünk.
Az olajon megdinszteljük az apróra vágott zöldhagymát, paprikát, hozzátesszük a gombát, a fölszeletelt zöldségeket ( borsót a végén tesszük bele), majd a felkockázott csirkemellet...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KönnyűA póréhagyma középső zöld részét vékony szeletekre vágjuk és egy turmixgépbe dobjuk, jöhet hozzá a vastag karikákra vágott kígyóuborka, a felszeletelt zellerszár és a kicsumázott k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű60 dkg burgonya 20 dkg sárgarépa és fehérrépa vegyesen 15 dkg gomba 3 evőkanál olaj 1 evőkanál liszt 1 közepes vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma ételízesítő őrölt pirospaprika...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű