25 dkg vöröslencse
1 közepes db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
100 ml főzőtejszín
12 dl alaplé
1 csipet gyömbér
1 csipet szerecsendió
1 csipet sáfrányos szeklice
himalája só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
koriander ízlés szerint (friss vagy szárított)
1 ek olívaolaj
0.5 ek vaj (hideg)
chili ízlés szerint (habanero)
A hagymát felaprítjuk, majd az olajon megfonnyasztjuk.
Rádobjuk a zúzott fokhagymát, és amint megéreztük a fokhagyma illatát felöntjük az alaplével, beletesszük a lencsét. Fűszerezzük, majd lefedve 10-15 percet főzzük.
Hozzáadjuk a tejszínt és a chili paprikát, majd simává turmixoljuk, egyet rottyantunk rajta, és lezárjuk.
Jéghideg vajjal dúsítjuk.
költség: 1000 Ft
Az apróra vágott hagymát az olajban megdinsztelem,beleteszem a megreszelt zöldségeket ( lehet karikákra is vágni ) meghintem pirospaprikával,beleteszem a kockára vágott csirkemell...
Elkészítési idő: 45 perc1 dl olajban megpirítjuk a szalonnát, majd rá a kockára vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk. Ezután bele a kockára vágott husit, só és kb. 45 percig sütjük. Közben vizet és bort ö...
Elkészítési idő: 1,5 óraA tököt megpucolni, összekockázni. Annyi vízben feltenni főzni, hogy éppen ellepje.Gyorsan fől. Főzés után a levet öntsd le róla, turmixold össze. Húsleves kockát, kevés fokhagy...
Elkészítési idő: