25 dkg vöröslencse
1 közepes db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
100 ml főzőtejszín
12 dl alaplé
1 csipet gyömbér
1 csipet szerecsendió
1 csipet sáfrányos szeklice
himalája só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
koriander ízlés szerint (friss vagy szárított)
1 ek olívaolaj
0.5 ek vaj (hideg)
chili ízlés szerint (habanero)
A hagymát felaprítjuk, majd az olajon megfonnyasztjuk.
Rádobjuk a zúzott fokhagymát, és amint megéreztük a fokhagyma illatát felöntjük az alaplével, beletesszük a lencsét. Fűszerezzük, majd lefedve 10-15 percet főzzük.
Hozzáadjuk a tejszínt és a chili paprikát, majd simává turmixoljuk, egyet rottyantunk rajta, és lezárjuk.
Jéghideg vajjal dúsítjuk.
költség: 1000 Ft
A zöldségeket, hagymát mossuk meg, megtisztítom, felvágjuk mindegyiket a sárgarépát, fehérrépát karikára, a hagymát kockára. A vöröshagymát zsíron dinszteljük, megadjuk hozzá a tar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kicsontozott csirkemellet apróbb kockákra vágjuk, hideg vízben bezöldségelve, fűszerezve tesszük fel főni. 2. Kis tűzön az egészet puhára főzzük, végül belefőzzük a nagyko...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézVágd a hagymát kb. fél cm-es karikákra. Egy lábasban olvaszd fel a vajat az olajon, és tedd bele a hagymát. Adj hozzá kb. 1 tk. sót, és lassú tűzön, fedő nélkül, időnként megkever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát. 2. A húsokat falatnyi kockákra vágjuk, és a hagymára tesszük kissé pirít...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű