25 dkg vöröslencse
1 közepes db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
100 ml főzőtejszín
12 dl alaplé
1 csipet gyömbér
1 csipet szerecsendió
1 csipet sáfrányos szeklice
himalája só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
koriander ízlés szerint (friss vagy szárított)
1 ek olívaolaj
0.5 ek vaj (hideg)
chili ízlés szerint (habanero)
A hagymát felaprítjuk, majd az olajon megfonnyasztjuk.
Rádobjuk a zúzott fokhagymát, és amint megéreztük a fokhagyma illatát felöntjük az alaplével, beletesszük a lencsét. Fűszerezzük, majd lefedve 10-15 percet főzzük.
Hozzáadjuk a tejszínt és a chili paprikát, majd simává turmixoljuk, egyet rottyantunk rajta, és lezárjuk.
Jéghideg vajjal dúsítjuk.
költség: 1000 Ft
A hagymát apróra vágjuk, olajon megpároljuk. Beletesszük a babot és felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi. Babérlevéllel és a füstölt leveskockával megfőzzük. Amikor félig puha, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tököt megmossuk , félbe vágjuk és a magokat egy kanál segítségével eltávolítjuk. A fél tököket ismét félbe vágjuk mert így könnyebb a héját eltávolítani..A héj levágása után ujjn...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűHámozzuk meg a krumplikat és vágjuk kockára, majd hagyjuk ázni kicsit őket egy tál hideg vízben. Míg a krumplik várnak a sorukra, a hagymákat is készítsük elő, aprítsuk őket finom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldséget megtisztítjuk A felkarikázott répát megpároljuk. Vízzel felöntjük és sóval, borssal, húsleveskockával ízesítjük, majd belerakjuk a többi zöldséget is (a petrezselymet...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű