1 közepes fej brokkoli
1 db burgonya (kis)
2 gerezd fokhagyma
2 dl főzőtejszín
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint
A brokkolit rózsáira bontjuk, a krumplit megpucoljuk és felaprítjuk, bő 1 liter sós vízben megfőzzük.
Utána botmixerrel pürésítjük, felöntjük a tejszínnel, fűszerezzük, beletesszük a zúzott fokhagymát.
Visszatesszük a tűzre és újra felforraljuk, majd tálaljuk.
A sárgaborsót legalább 2 órán keresztül áztatom hideg vízben. A hagymát kockára vágom és felteszem főni a sárgaborsóval és leveskockával úgy, hogy a víz szintje 2 ujjnyival a bors...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket tetszés szerint daraboljuk fel és kevés olajon dinszteljük meg, adjuk hozzá a felkarikázott kolbász és pirítsuk pár percig. Öntsük fel vízzel és főzzük félpuhára. Kö...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA húst kb. 2x2 cm-es kockákra darabolom, a vöröshagymát finomra aprítom. Felhevített zsiradékban a vöröshagymát üvegesre dinsztelem, az egész köményt megfuttatom rajta, a húskoc...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű1. Míg az aprólék felenged, egy csomó petrezselyem zöldet és egy diónyi vöröshagymát apróra vágunk. 2. Az olajban a hagymát megfuttatjuk, majd a mirelit zöldséget beletéve, néh...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz