- 3 db porcogós marhaszegy
- 1,5 kg csontos marha rostélyos feldarabolva
- 4 db sárgarépa felvágva
- 4 db zöldség felvágva
- 1 db nagy zeller felvágva
- 2 db kisebb vöröshagyma egészben
- 2 db paradicsom félbe vágva
- 2 db tv paprika kicsumázva, félbe vágva
- 4 db burgonya félbevágva
- 5 evőkanál házi vegeta
- 5-6 db egész bors
- 5 db marhahúsleves kocka
- 1 csokor összekötött zeller, vagy zöldség zöld
- 3 gerezd foghagyma egészben
Egy kb 10-12 literes fazékban 2 liter hideg vízzel felteszem a marhaszegyet főni, ha felforrt, leszedem a habját.
Másfél óra főzés után a feldarabolt marhahúst is hozzáteszem, és felöntöm annyi vízzel, hogy elfedje, ha felforrt, leszedem a habját.
Amikor a marha félpuhára főtt beleteszem a hagymát, fokhagymát, paradicsomot, paprikát,és a zöldségeket, valamint a fűszereket, a zöldség zöldet és a leveskockát. Felöntöm annyi vízzel, amennyi levest akarok készíteni.
Mikor majdnem puha a hús, bele teszem a burgonyát, ízlés szerint sózom . A levest a tűzről levéve külön-külön kiszedem a zöldségeket és a húst, a levet pedig leves szűrőn átszűröm.
A brokkoli rózsákat a vajon roppanósra pároljuk, hozzáadjuk az aprított fokhagymát, felöntjük az alaplével és összeforraljuk. A tejfölt a krémsajttal és néhány evőkanál forró leve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű0.5 liter vízben feloldjuk a húsleveskockákat, és a rózsáira szedett karfiolt beletesszük. Utánasózzuk, és ha puhára főtt, áttörjük. A vajból a liszttel világos rántást készítünk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsiradékon elősütöm a kolbászkarikákat, majd megdinsztelem a hagymákat, meghintem tényleg csak egy gondolatnyi pirospaprikával, hogy kellemes színe legyen, majd felöntöm annyi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagymát pirítok, pici lisztet szórok rá, csak hogy a hagymát kicsit befedje, majd az aktuális zöldséget rádobom, felöntöm vízzel vagy alaplével, picit fő, ízesítem (házi vegeta, só...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű