- 3 db porcogós marhaszegy
- 1,5 kg csontos marha rostélyos feldarabolva
- 4 db sárgarépa felvágva
- 4 db zöldség felvágva
- 1 db nagy zeller felvágva
- 2 db kisebb vöröshagyma egészben
- 2 db paradicsom félbe vágva
- 2 db tv paprika kicsumázva, félbe vágva
- 4 db burgonya félbevágva
- 5 evőkanál házi vegeta
- 5-6 db egész bors
- 5 db marhahúsleves kocka
- 1 csokor összekötött zeller, vagy zöldség zöld
- 3 gerezd foghagyma egészben
Egy kb 10-12 literes fazékban 2 liter hideg vízzel felteszem a marhaszegyet főni, ha felforrt, leszedem a habját.
Másfél óra főzés után a feldarabolt marhahúst is hozzáteszem, és felöntöm annyi vízzel, hogy elfedje, ha felforrt, leszedem a habját.
Amikor a marha félpuhára főtt beleteszem a hagymát, fokhagymát, paradicsomot, paprikát,és a zöldségeket, valamint a fűszereket, a zöldség zöldet és a leveskockát. Felöntöm annyi vízzel, amennyi levest akarok készíteni.
Mikor majdnem puha a hús, bele teszem a burgonyát, ízlés szerint sózom . A levest a tűzről levéve külön-külön kiszedem a zöldségeket és a húst, a levet pedig leves szűrőn átszűröm.
Erősítik a levesek gyógyító hatását a jól megválasztott fűszerek. Igazoltan jótékony hatású a keringést serkentő bors és kurkuma, a gyulladáscsökkentő petrezselyem, a koleszterincs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olívaolajon 3 – 4 percig pároltam a vöröshagymát, majd hozzáadtam a fokhagymát és további 1 – 2 percig együtt pároltam őket. Hozzáadtam az előre leszűrt és alaposan átmosott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldséget odateszem főzni, mikor kezd főni teszek bele pityókát és zöldborsót majd szaggatok bele apró galuskát és beletöltöm a rántást is amit előzőleg megcsináltam, végül beleh...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Kevés olajon elkezdjük pirítani a felkockázott hagymát, pár perc múlva hozzárakjuk a darált marhahúst, megborsozzuk, készre sütjük. 2. Egy másik edényben a vajon megpirítjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű