menu

Családireceptkönyv.hu

Marhahúsleves


Írta:

Elk. idő: 5 óra
Adag: 12
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 3 db porcogós marhaszegy
- 1,5 kg csontos marha rostélyos feldarabolva
- 4 db sárgarépa felvágva
- 4 db zöldség felvágva
- 1 db nagy zeller felvágva
- 2 db kisebb vöröshagyma egészben
- 2 db paradicsom félbe vágva
- 2 db tv paprika kicsumázva, félbe vágva
- 4 db burgonya félbevágva
- 5 evőkanál házi vegeta
- 5-6 db egész bors
- 5 db marhahúsleves kocka
- 1 csokor összekötött zeller, vagy zöldség zöld
- 3 gerezd foghagyma egészben

Elkészítés:


Egy kb 10-12 literes fazékban 2 liter hideg vízzel felteszem a marhaszegyet főni, ha felforrt, leszedem a habját.
Másfél óra főzés után a feldarabolt marhahúst is hozzáteszem, és felöntöm annyi vízzel, hogy elfedje, ha felforrt, leszedem a habját.
Amikor a marha félpuhára főtt beleteszem a hagymát, fokhagymát, paradicsomot, paprikát,és a zöldségeket, valamint a fűszereket, a zöldség zöldet és a leveskockát. Felöntöm annyi vízzel, amennyi levest akarok készíteni.
Mikor majdnem puha a hús, bele teszem a burgonyát, ízlés szerint sózom . A levest a tűzről levéve külön-külön kiszedem a zöldségeket és a húst, a levet pedig leves szűrőn átszűröm.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek, Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Ukrán céklaleves
Ukrán céklaleves

A sárgarépát és a céklát meghámozzuk, majd julienne-re vágjuk, és félretesszük. Ha nagyon savanyú lenne a káposztánk, akkor kevés vízbe áztassuk be, majd jól nyomkodjuk ki!...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Toszkán paradicsomleves mozzerával
Toszkán paradicsomleves mozzerával

Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd rádobjuk az aprított fokhagymát. Hozzáadjuk a felkarikázott répát és kevés vízzel felöntve puhára pároljuk. Mikor megpuhult zöl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Frankfurti leves
Frankfurti leves

A felforrósított olajban megpirítjuk a felkarikázott virslit, majd kiszedjük az edényből és félretesszük. A finom kockákra vágott szalonnát a bőrével együtt a még mindig forró edén...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dara gombóc,v. griz galuska .
Dara gombóc,v. griz galuska .

Ez is agglegényesen készül minden faxni nélkül igaz van néhány lényeges pont is azt nagy betűkkel írom !!! A tojásokat fel verem alaposan NEM SZÉT VÁLASZTVA,a darát csak annyit kev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk