4 db rozscipó,2 dl tejszín,tárkony,só,40 dkg vegyes zöldség,olaj,70 dkg csirke mell.
A csirkemellet csíkokra vágjuk, egy kevés olajon addig pirítjuk, míg a hús kifehéredik, majd hozzáadjuk a megtisztított zöldséget, s rövid ideig együtt pároljuk,sóval, ételízesítővel megszórjuk, majd felengedjük vízzel, és egy órán keresztül takarékon főzzük. Ezután tejszínnel sűrítjük, a végén pedig tárkonnyal ízesítjük, és összeforraljuk. Majd adagonként egy-egy kettévágott, kivájt cipóba merjük, és gyorsan tálaljuk, nehogy a kenyér megigya a levét.
A meggybefőttet a cukorral és a fűszerekkel együtt egy kisebb fazékba öntjük és felforraljuk. Hozzáadjuk a citromlevet és a tejszínt, beforraljuk és elzárjuk a lángot. Kissé leh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brokkoli rózsákat a vajon roppanósra pároljuk, hozzáadjuk az aprított fokhagymát, felöntjük az alaplével és összeforraljuk. A tejfölt a krémsajttal és néhány evőkanál forró leve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztből ,olajon sötét (kb.mint a kenyér héja) rántást készítünk, közben a paradicsom konzervet egy nagyobb bögrében hideg vízzel elkeverjük. Amikor a rántás készen van a hideg...
Elkészítési idő: 1 ó. Nehézség: Nehéz