50 dkg marhaszegy (esetleg sertéscomb),
50 dkg tyúk,
25 dkg vegyes zöldség,
10 dkg zeller,
1 fej hagyma,
1 db hegyes paprika,
só,
egész bors
liszt, tejföl a habaráshoz,
laskatésztának: 8 dkg liszt, 1/2 tojás.
A marhahúst és a tyúkot öt-öt darabra vágjuk, és feltesszük főni, mint a húslevest, Ha a hús félig megpuhult, hozzátesszük a metéltre vágott zöldséget, zellert, a hagymát, paprikát, sót és az egész borsot, majd készre főzzük. Ezután már csak liszttel és tejföllel kell kicsit besűríteni, utána még nagyjából tíz percig főzni, azután lisztből, tojásból vékony laskatésztát gyúrunk (vagy csipetkét készítünk), tálalás előtt a levesbe főzzük, és már kész is van. Friss petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Jó kis házias étel! Isteni magyaros fogás, az egész család imádni fogja! Magyaros leves, ahogy a nagyi csinálta!
A vöröshagymát vágjuk fel apróra, majd adjuk hozzá a felhevített olajhoz és pároljuk üvegesre. Amikor már kellően megpárolódott, adjuk hozzá a előzőleg megmosott, és alaposan lecs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét beáztatom, majd a füstölt hússal és a fűszerekkel együtt megfőzöm. Amikor megfőtt, hagymás, paprikás rántással besűrítem, és forrón tálalom.
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepeshagyma-->pírítom+zöldség+p.paprika-->ha megfőtt minden bele a grízgombóc :)
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűlépés: A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, a virsliket felkarikázzuk (kb. 5 perc). lépés: Az olajat felhevítjük, rádobjuk a felkockázott hagymát és fokh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű