Családireceptkönyv.hu

Bakonyi betyárleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg marhaszegy (esetleg sertéscomb),
50 dkg tyúk,
25 dkg vegyes zöldség,
10 dkg zeller,
1 fej hagyma,
1 db hegyes paprika,
só,
egész bors
liszt, tejföl a habaráshoz,
laskatésztának: 8 dkg liszt, 1/2 tojás.

Elkészítés:


A marhahúst és a tyúkot öt-öt darabra vágjuk, és feltesszük főni, mint a húslevest, Ha a hús félig megpuhult, hozzátesszük a metéltre vágott zöldséget, zellert, a hagymát, paprikát, sót és az egész borsot, majd készre főzzük. Ezután már csak liszttel és tejföllel kell kicsit besűríteni, utána még nagyjából tíz percig főzni, azután lisztből, tojásból vékony laskatésztát gyúrunk (vagy csipetkét készítünk), tálalás előtt a levesbe főzzük, és már kész is van. Friss petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Jó kis házias étel! Isteni magyaros fogás, az egész család imádni fogja! Magyaros leves, ahogy a nagyi csinálta!

Bakonyi betyárleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Szabina
Zöldborsókrémleves
Zöldborsókrémleves

A zöldborsót kibontjuk a hüvelyéből Ha mirelit zöldborsót használunk, ezt az időt megspórolhatjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk. A vajat felmelegítjük, és alacsony hő fölött üve...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Babéros csirkeleves
Babéros csirkeleves

A felkarikázott újhagymát, és az apróra vágott vöröshagymát egy kevés olívaolajon megdinszteljük. Erre az alapra öntjük a felkockázott sárgarépát, fehérrépát és a krumplit. Sóval...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Sajtkrémleves
Sajtkrémleves

A vizet felforraljuk, bele rakjuk a húsleveskockát, hogy feloldódjon, majd belerakjuk a tömlős sajtot és a reszelt sajtot. Sóval, borssal fűszerezzük, felforraljuk. A tejföllel, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk