4 adaghoz:
25 dkg (barna) lencse egy nappal a felhasználás előtt átválogatva és hideg vízbe áztatva
30 dkg füstölt színhús (sonkadarab, füstölt tarja stb.) apró kockákra vágva
1 nagy fej vöröshagyma apróra kockázva
1 pohár tejföl (175 g)
1 púpozott evőkanál liszt
1 nagy sárgarépa felkarikázva
1 petrezselyemgyökér felkarikázva
só
őrölt fekete bors
2 babérlevél
1 teáskanál mustár
1 púpozott evőkanál sertészsír vagy 2 evőkanál étolaj
ételízesítő
A felforrósított zsiradékon pirítsd meg a hagymát. Ha megpirult, szórd rá a lisztet.
Add hozzá a lencsét és a húskockákat. Engedd fel bőven vízzel. Ízesítsd a levet babérlevéllel és borssal.
Lassú tűzön főzd a hozzávalókat puhára. Az elfőtt vizet pótold. Ha a lencse félpuha, szórd hozzá a gyökérzöldségkarikákat.
Végül ízesítsd sóval, ételízesítővel, mustárral, s ha kell, még borssal.
Tálalás előtt távolítsd el a babérleveleket. Tálald forrón, tejföllel meglocsolva. (A lencseleves összeforralható a tejföllel is!)
Fél kiló gombát megtisztítunk, cikkekre vágunk. 2 sárgarépát megtisztítunk és felkockázzuk. 1 kis fej hagymát apróra vágunk és 1 kanál olajban megdinszteljük. Hozzáadjuk a sárga...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• Pulyka- vagy csirkehúst főzni, + 8 cm lé legyen rajta, • bele: sárgarépa, fehérrépa, zeller, zöldje, karalábé, egész vöröshagyma, feketebors, 1 paprika, 1 paradicsom, • felf...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztből és tojásból tésztát készítek. A hagymát megdinsztelem, sóval, borssal és pirospaprikával ízesítem. A tésztát vékonyra nyújtom, megkenem a hagymával. Csíkokra hajtom, s...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű- Hámozd meg a hagymát, és vágd apróra. Aztán forrósítsd fel az olajat, és dinszteld meg rajta a hagymát, míg kissé aranybarnára nem vált. Ha megvan, add hozzá a citromlevet, sót,...
Elkészítési idő: kb. 1,5 óra Nehézség: Könnyű