1. 25 dg sampinyongomba
2. 1 dl tejföl
3. 1 nagy fej vöröshagyma
4. 2 evőkanál olaj
5. 1 csapott evőkanál liszt
6. 2 tyúkhúsleves kocka
7. 1 csokor petrezselyemzöld
8. 2 gerezd fokhagyma
9. 1 teáskanál piros fűszerpaprika
10. 1 - 1 mokkáskanál fekete törött bors és só
A hagymát a felforrósított olajon megfonnyasztjuk, majd a gombát rátéve, kicsit megsózzuk. Fedő alatt, saját levében puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Ezután a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát és azonnal ráöntünk 8 dl vizet. Beleszórjuk a törött borsot, a finomra vágott petrezselyemzöld felét és a zúzott fokhagymát, beletesszük a húsleveskockát. Felforraljuk és 10 percig főzzük. Közben a lisztet két evőkanál vízzel és a tejföllel simára keverjük, végül behabarjuk vele a forrásban lévő levest. Ismét felforraljuk, meghintjük a megmaradt petrezselyemzölddel, de már nem forraljuk tovább.
Előkészítés: A gondosan megmosott, de hámozatlan gombát úgy tisztítjuk meg, mintha ceruzát hegyeznénk; csak a szárak (tönkök) végéről vágjuk le a földes részt. A gombát még egyszer gyorsan megmossuk (de nem áztatjuk!) és felszeleteljük. A vöröshagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk.
A póréhagymás burgonyakrémleveshez meghámozzuk és finomra vágjuk hagymát. Ezután a megtisztított pórét felkarikázzuk, majd együtt kb. 5 percig forró olajon pároljuk. Ha elkészültün...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűForró zsiradékon megpirítom a vöröshagymát, rajta megfuttatom a fokhagymát és a köményt, a marhahúst ráteszem, pár percig dinsztelem, amíg a hús kifehéredik. A tűzről lehúzom, megs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA salátát beáztatom hideg vízbe, alaposan átmosom, és állni hagyom 20 percre. A szalonnát kis kockára vágom, a zsírját kiolvasztom, majd beledobom a tisztított fokhagymákat A k...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: KönnyűKevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd beletesszük a füstölt szalonnát, rá a húst, és fehéredésig pirítjuk. Ezután megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük vízzel.Sóval, borss...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű