menu

Családireceptkönyv.hu

Tejfölös gombalebes II.


Írta:

Elk. idő: 45
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1. 25 dg sampinyongomba
2. 1 dl tejföl
3. 1 nagy fej vöröshagyma
4. 2 evőkanál olaj
5. 1 csapott evőkanál liszt
6. 2 tyúkhúsleves kocka
7. 1 csokor petrezselyemzöld
8. 2 gerezd fokhagyma
9. 1 teáskanál piros fűszerpaprika
10. 1 - 1 mokkáskanál fekete törött bors és só

Elkészítés:


A hagymát a felforrósított olajon megfonnyasztjuk, majd a gombát rátéve, kicsit megsózzuk. Fedő alatt, saját levében puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Ezután a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát és azonnal ráöntünk 8 dl vizet. Beleszórjuk a törött borsot, a finomra vágott petrezselyemzöld felét és a zúzott fokhagymát, beletesszük a húsleveskockát. Felforraljuk és 10 percig főzzük. Közben a lisztet két evőkanál vízzel és a tejföllel simára keverjük, végül behabarjuk vele a forrásban lévő levest. Ismét felforraljuk, meghintjük a megmaradt petrezselyemzölddel, de már nem forraljuk tovább.

Trükkök, tippek, praktikák:


Előkészítés: A gondosan megmosott, de hámozatlan gombát úgy tisztítjuk meg, mintha ceruzát hegyeznénk; csak a szárak (tönkök) végéről vágjuk le a földes részt. A gombát még egyszer gyorsan megmossuk (de nem áztatjuk!) és felszeleteljük. A vöröshagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk.

Tejfölös gombalebes II.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: suhajpeter
Spárgakrémleves
Spárgakrémleves

A spárgát tisztítsuk meg úgy, hogy az aljából néhány centit vágjunk le. A fejét nem kell megpucolni, azokat vágjuk le. A spárga többi részét alaposan pucoljuk meg, különben keserű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
'Cádíz'- andalúz garnélarák leves (Náray)
'Cádíz'- andalúz garnélarák leves (Náray)

Olajon a répát, az aprított fokhagymát és a babérlevelet megpirítjuk. Ezután beleszórjuk a száraz fűszert: citromos bors, sáfrány, kömény, só, majd a lecsöpögtetett garnélát hozzáö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bakonyi betyárleves
Bakonyi betyárleves

1. A marhahúst felvágjuk 4 szeletre, és hideg vízben feltesszük főni. 2. Sóval, egész borssal ízesítjük. 3. Amikor majdnem puha, hozzáadjuk a csirkecombokat, a metéltre vág...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vegetáriánus áttört kelleves
Vegetáriánus áttört kelleves

A csíkokra metélt kelkáposztát a zöldséglevesben feltesszük főni, sóval, borssal, köménnyel ízesítjük. Ha megfőtt, a levével együtt összeturmixoljuk. A hagymát lereszeljük és olajo...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk