20 dkg erdei gomba vegyesen
2 dl tejszín
1 liter szárnyas alaplé vagy víz
1 evőkanál libazsír
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csomag finomra vágott petrezselyemzöld
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 mokkáskanál só
fokhagymás pirítós
Az erdei gombákat megmossuk, majd felszeleteljük, kevés libazsíron megfuttatjuk, majd sóval-borssal ízesítjük, és felöntjük 1 liter szárnyas alaplével. Hozzáadjuk a kis fej finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és fedő alatt 15 percig főzzük. Ezután leturmixoljuk egy kézimixer segítségével, hozzáadjuk a tejszínt. Finomra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk, fokhagymás pirítóssal kínáljuk.
Az aprólékot a leveszöldséggel, sóval megfőzzük. A csontról leszedett húst tányérra rakjuk, és összeaprítjuk. A karfiolt rózsáira szedjük. A vajon a petrezselyemmel 1 evőkanál lev...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűÍgy készítsd el: egy kis bögre - 1,5-2 deciliter - vöröslencsét moss meg, majd csöpögtess le. Fonnyassz meg karikára vágott póréhagymát egy közepes fazékban, kevés olívaolajon, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kockára vágott szalonnát megpirítjuk, kiszedjük egy tányérba, félrerakjuk. Ha túl sok zsír sült ki belőle, akkor kikanalazzuk, hogy csak 2 ek maradjon az edényben. Megpirítjuk a...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűHideg vízben alaposan átmossuk a káposztát. Kockázzuk fel a csülköt, és a kolbászt is. Feltesszük a tűzhelyre a káposztát, a vízzel felengedve, babérlevéllel, felkockázott fü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű