- fél kiló sertéscomb
- 4 evőkanál zsír
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- sárgarépa
- petrezselyem
- karalábé
- zeller
- só (5 teáskanál)
- zöldbab
- 2 krumpli
- bors, petrezselyem, pirospaprika, tárkony
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál liszt
1. Zsírt felmelegítjük, megdinszteljük rajta a hagymát, fokhagymát , majd utána megszórjuk egy teáskanál piropspaprikával
2. Húst megpároljuk fehéredésig alacsony lángon. Majd felöntjük 2,5 liter vízzel, főzzük egy óráig.
3. Egy óra után belerakjuk a zöldségeket, utolsó egy órában pedig a krumplit, majd kicsit később a zöldbabot.
4. Legvégén elkészítem a tejfölös rántást.Elkeverem a lisztet csomómentesre a tejföllel, majd belekeverek egy merőkanálnyi levet, és újraforralom.
Meghámozzuk, majd felkockázzuk a karalábét és a fokhagymát. Egy kevés olívaolajon megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a karalábét, és együtt pároljuk (fedő alatt) 5-10 percig....
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA húst feltesszük főni, ha felfőtt, leszedjük a habját. A vöröshagymát héjastól kettévágjuk, és egy serpenyőben szárazon odatesszük pirítani, hogy karamellizálódjon. Ha a hagyma...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűA káposztát megtisztítjuk, a torzsáját kivágjuk, vékonyra aprítjuk, akár le is reszelhetjük. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, a vöröshagymát vajon pirítani kezdjük, pár pe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA gombát alaposan folyóvíz alatt megmossuk, ha már a kalap alatt látjuk a spóratartó lemezkéket(barna csíkocskák) akkor meg kell pucolni, ha nem válik el a gomba "bőre" akkor simán...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű