- fél kiló sertéscomb
- 4 evőkanál zsír
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- sárgarépa
- petrezselyem
- karalábé
- zeller
- só (5 teáskanál)
- zöldbab
- 2 krumpli
- bors, petrezselyem, pirospaprika, tárkony
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál liszt
1. Zsírt felmelegítjük, megdinszteljük rajta a hagymát, fokhagymát , majd utána megszórjuk egy teáskanál piropspaprikával
2. Húst megpároljuk fehéredésig alacsony lángon. Majd felöntjük 2,5 liter vízzel, főzzük egy óráig.
3. Egy óra után belerakjuk a zöldségeket, utolsó egy órában pedig a krumplit, majd kicsit később a zöldbabot.
4. Legvégén elkészítem a tejfölös rántást.Elkeverem a lisztet csomómentesre a tejföllel, majd belekeverek egy merőkanálnyi levet, és újraforralom.
A szárazbabot kiválogatom, egy éjszakára beáztatom. Másnap a tarjával vagy csülökkel felteszem főni. Annyi vizet engedek rá, amennyi levest akarok (én 10 literes fazékban szoktam...
Elkészítési idő:◾️A hagymát felkockázzuk, a fokhagymát pedig összezúzzuk. ◾️A hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, és még egy picit tovább pirítjuk. ◾️Közben hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 30 percElkészítés: keverd össze a curry krémet, a kókusztejet, a csirke alaplevet, a halszószt, a barnacukrot és a satay mix-et, egy megfelelő nagyságú lábasban, tedd a tetejére a csi...
Elkészítési idő:Főzőedényben forrósítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg rajta az apró kockákra vágott vöröshagymát. Öntsd fel a paradicsomszósszal és a vízzel. Sózd, borsozd, ízesítsd a fűszere...
Elkészítési idő: