Családireceptkönyv.hu

Brokkoli krémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


½ kg brokolli
2 közepes szem burgonya
1 kis fej vörös hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín)

bors
szerecsen dió
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:


A brokkolit és a burgonyát forrásban lévő vízbe tesszük, sózzuk, borsozzuk és 10-15 perc alatt puhára főzzük. Közben a hagymát és a fokhagymát összevágjuk, és kevés olajon hirtelen átpirítjuk, majd a leveshez adjuk, végül a főzőtejszínt is bele keverjük. Az egészet pürésítjük, a végén hozzá adjuk az apróra vágott petrezselymet. Ha nem elég sűrű kevés habarást vagy keményítőt adunk hozzá. Pirított mandulával vagy fokhagymás krutonnal tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pikáns vöröslencse-krémleves
Pikáns vöröslencse-krémleves

A hagymát felaprítjuk, majd az olajon megfonnyasztjuk. Rádobjuk a zúzott fokhagymát, és amint megéreztük a fokhagyma illatát felöntjük az alaplével, beletesszük a lencsét. Fűszere...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Gombakrémleves (Crème de champignons)
Gombakrémleves (Crème de champignons)

Csontokból vegyes zöldséggel, fűszerrel levest főzünk. 25 dkg megtisztított gombát megmosunk és finomra összevágjuk. Apróra vágott vöröshagymát vajban megfonnyasztunk, hozzáadjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldborsó krémleves
Zöldborsó krémleves

A vajban üvegesre párolom a hagymát majd hozzáadom a borsót és 2-3 percig együtt párolom.Ezután felengedem vízzel és kb.10-15 perc alatt puhára főzöm.Közben elkészítem a besamel...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk