½ kg brokolli
2 közepes szem burgonya
1 kis fej vörös hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín)
só
bors
szerecsen dió
1 csokor petrezselyem
A brokkolit és a burgonyát forrásban lévő vízbe tesszük, sózzuk, borsozzuk és 10-15 perc alatt puhára főzzük. Közben a hagymát és a fokhagymát összevágjuk, és kevés olajon hirtelen átpirítjuk, majd a leveshez adjuk, végül a főzőtejszínt is bele keverjük. Az egészet pürésítjük, a végén hozzá adjuk az apróra vágott petrezselymet. Ha nem elég sűrű kevés habarást vagy keményítőt adunk hozzá. Pirított mandulával vagy fokhagymás krutonnal tálaljuk.
A hagymát felaprítjuk, majd az olajon megfonnyasztjuk. Rádobjuk a zúzott fokhagymát, és amint megéreztük a fokhagyma illatát felöntjük az alaplével, beletesszük a lencsét. Fűszere...
Elkészítési idő: 15 percCsontokból vegyes zöldséggel, fűszerrel levest főzünk. 25 dkg megtisztított gombát megmosunk és finomra összevágjuk. Apróra vágott vöröshagymát vajban megfonnyasztunk, hozzáadjuk a...
Elkészítési idő:A vajban üvegesre párolom a hagymát majd hozzáadom a borsót és 2-3 percig együtt párolom.Ezután felengedem vízzel és kb.10-15 perc alatt puhára főzöm.Közben elkészítem a besamel...
Elkészítési idő: 20 perc