Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Frankfurti leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



2 liter csontleves,
1-1,5 dkg só,
5 dkg zsír,
3 dkg liszt,
60 dkg kelkáposzta,
3-4 db közepes krumpli
2 dkg vöröshagyma,
2 cikk fokhagyma,
1 késhegynyi bors,
1 fél kávéskanál majoránna,
1 kk őrölt kömény
1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem,
1,5 dl tejföl,
személyenként 1 db. debreceni kolbász vagy 1/2 pár virsli.

Elkészítés:


Legelőször feltesszük a csontlevest. Egy lábasban 2 dkg zsírt olvasztunk, beletesszük a finomra vágott hagymát és üvegesre, puhára pároljuk. A kelkáposztát megtisztítjuk, megmossuk, levelére szedjük. A levelek közepéről a vastag főeret levágjuk, összegöngyöljük és vékony metéltre vágjuk. A zsírban megpárolt hagymára tesszük, hozzáadjuk a péppé kapart fokhagymát, a szitált majoránnát és a köménymagot. 1-2 merőkanál forró csontlevest öntünk rá és lefedve, mérsékelt tűznél majdnem puhára pároljuk, időnként óvatosan megkevergetjük. Ha majdnem puhára párolódott, ráöntjük a csontlevest, átforraljuk és rózsaszínű, petrezselymes rántással berántjuk. Ezalatt a debreceni kolbászt forró vízben dörzsöléssel megmossuk, a bőrét lehúzzuk és finom karikára vágjuk. Hozzátesszük a leveshez, a levest azonnal lehúzzuk a tűzről, ugyanekkor adjuk hozzá a törött borsot is. 6-8 perc múlva tejföllel tálaljuk. Ha debreceni kolbász helyett virslit használunk, ugyanúgy készítjük elő, de 2 dkg zsírt forróra hevítünk és a karikára vágott virslit a forró zsírban pár pillanatig, kevergetve átpirítjuk, így tesszük a tűzről lehúzott levesbe.

Frankfurti leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldborsóleves csirkeaprólékkal
Zöldborsóleves csirkeaprólékkal

--Összevágtam az aprólékot, zöldségeket. --Mindet beletettem a fazékba egy pici olajra, a zöldségeket ,csirkeaprólékot zöldborsóval együtt, pár percig dinszteltem. -Felengedtem...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Böllérleves.
Böllérleves.

Elkészítés. A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, a répát, zöldséget, gombát felszeleteljük. A kolbászt kifejtjük a bőréből, összegyúrjuk a tojással, és dió...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Kínai leves
Kínai leves

Egy lábosban kevés olajon megpirítottam a gyömbért, újhagymát és fokhagymát. Felöntöttem zöldségalaplével, majd beletettem a zöldségeket is (a konzerv levét leszűrtem, az nem kell...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Paradicsomleves
Paradicsomleves

Az olajból és a lisztből rántást készítünk. Felöntjük a hideg paradicsomlével, és elkeverjük. Beletesszük a hagymát, ízlés szerint adunk hozzá cukrot, sót, borsot. Felforraljuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk