Családireceptkönyv.hu

Frankfurti leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



2 liter csontleves,
1-1,5 dkg só,
5 dkg zsír,
3 dkg liszt,
60 dkg kelkáposzta,
3-4 db közepes krumpli
2 dkg vöröshagyma,
2 cikk fokhagyma,
1 késhegynyi bors,
1 fél kávéskanál majoránna,
1 kk őrölt kömény
1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem,
1,5 dl tejföl,
személyenként 1 db. debreceni kolbász vagy 1/2 pár virsli.

Elkészítés:


Legelőször feltesszük a csontlevest. Egy lábasban 2 dkg zsírt olvasztunk, beletesszük a finomra vágott hagymát és üvegesre, puhára pároljuk. A kelkáposztát megtisztítjuk, megmossuk, levelére szedjük. A levelek közepéről a vastag főeret levágjuk, összegöngyöljük és vékony metéltre vágjuk. A zsírban megpárolt hagymára tesszük, hozzáadjuk a péppé kapart fokhagymát, a szitált majoránnát és a köménymagot. 1-2 merőkanál forró csontlevest öntünk rá és lefedve, mérsékelt tűznél majdnem puhára pároljuk, időnként óvatosan megkevergetjük. Ha majdnem puhára párolódott, ráöntjük a csontlevest, átforraljuk és rózsaszínű, petrezselymes rántással berántjuk. Ezalatt a debreceni kolbászt forró vízben dörzsöléssel megmossuk, a bőrét lehúzzuk és finom karikára vágjuk. Hozzátesszük a leveshez, a levest azonnal lehúzzuk a tűzről, ugyanekkor adjuk hozzá a törött borsot is. 6-8 perc múlva tejföllel tálaljuk. Ha debreceni kolbász helyett virslit használunk, ugyanúgy készítjük elő, de 2 dkg zsírt forróra hevítünk és a karikára vágott virslit a forró zsírban pár pillanatig, kevergetve átpirítjuk, így tesszük a tűzről lehúzott levesbe.

Frankfurti leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ilona
húsgombóc leves
húsgombóc leves

Tegyük fel hideg vízben főni a marhahúst (kb. 2,5 l víz). Amikor felfőtt szedjük le a habját, majd főzzük a csontokat 1 órát lassú tűzön. Tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel a pet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Klasszikus erőleves
Klasszikus erőleves

Először a marhahúst daráljuk le, majd adjuk hozzá a sűrített paradicsomot és a tojásfehérjét. Alaposan dolgozzuk össze. Majd egy fazékba téve szórjuk rá a sót és a borsot,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagymakrémleves pirított dióbéllel és gombóccal
Hagymakrémleves pirított dióbéllel és gombóccal

- A sárgarépát apróra vágjuk és egy nagy fej apró kockákra vágott hagymával az olajon puhára pároljuk, szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük hűlni. Az olaját felöntjük a húslev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilona
Paradicsom leves
Paradicsom leves

A sűrített paradicsomot felkeverjük vízzel. A lisztet az olajon picit sütjük, majd felengedjük a paradicsomos vízzel (paradicsomlével), ízesítjük cukorral, csipet sóval, beledobju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk