Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Sajtkrémleves kakukkfűvel megbolondítva


Írta:

Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



10 dkg vaj
10 dkg liszt
10 dkg mascarpone
15 dkg érett, reszelt sajt
1 csipet só
3 dl tejszín
1.5 l tej
1.5 l tej

Elkészítés:


Forraljuk fel a tejet a szerecsendióval. A vajat hevítsük fel, szórjuk bele a lisztet, készítsünk belőle egy világos rántást. Ha elkészült a rántás, adjuk hozzá a friss kakukkfüvet, majd öntsük fel a forró tejjel és adjuk hozzá a lereszelt sajtot és a mascarponét. Folyamatosan kevergessük, míg meg nem olvad teljesen a sajt, majd öntsük hozzá a tejszínt, turmixoljuk simára és forraljuk fel újra. Pirítsunk hozzá zsemlekockát, vagy apróra vágott bacont és azzal tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gyurkó
Zöldbableves tárkonyosan
Zöldbableves tárkonyosan

1 A répát és a zellert kockára, a zöldbabot kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. Ha nincs otthon friss zöldbab, jó a fagyasztott, vagy az üveges is. 2 A vajon kissé megpirítjuk a lisztet...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zellerkrémleves sonka-mozzarella-nyárssal
Zellerkrémleves sonka-mozzarella-nyárssal

A hagymát megtisztítottam, felaprítottam. A zellert meghámoztam és nagyobb darabokra vágtam. Egy fazékban a vajat és a 1 ek olajat összeolvasztottam, amin a hagymát megfuttattam....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ágnes
Sonkás zöldbableves
Sonkás zöldbableves

30-40 dkg nyers, füstölt sonkát(esetleg füstölt, főtt tarját) kb gyufásdoboz méretű, 1-2mm vékony szeletkékre darabolunk, kevés olajon megpirítjuk. Ha szép piros, meghintjük 3-4 ev...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilka
Narancsos lencseleves - TCM
Avatar Gizi Kedvelnék
Narancsos lencseleves - TCM

Tegyük fel a lencsét főni kb. 2 liter vízben. Tegyük hozzá a babérleveleket. Főzzük puhára a lencsét. Miután megfőtt, szűrjük le. (Ne sózzuk, mert úgy nehezebben puhul meg.) - Mi...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk