10 dkg vaj
10 dkg liszt
10 dkg mascarpone
15 dkg érett, reszelt sajt
1 csipet só
3 dl tejszín
1.5 l tej
1.5 l tej
Forraljuk fel a tejet a szerecsendióval. A vajat hevítsük fel, szórjuk bele a lisztet, készítsünk belőle egy világos rántást. Ha elkészült a rántás, adjuk hozzá a friss kakukkfüvet, majd öntsük fel a forró tejjel és adjuk hozzá a lereszelt sajtot és a mascarponét. Folyamatosan kevergessük, míg meg nem olvad teljesen a sajt, majd öntsük hozzá a tejszínt, turmixoljuk simára és forraljuk fel újra. Pirítsunk hozzá zsemlekockát, vagy apróra vágott bacont és azzal tálaljuk.
Az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk a zsíron, rádobjuk a kockázott zöldségeket (kivéve karfiol) és pár percig dinszteljük. Sózzuk, öntünk rá egy kevés vizet és felforraljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFél főzőkanál zsiradékkal és 1 főzőkanál liszttel rántást készítek. 1 púpos kanálka őrölt paprikát teszek bele, majd fölengedem vízzel. Megsózom, vegetázom, babérlevelet (zellerzöl...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA vöröshagymát apró kockákra vágom. Az előkészített húst 1 cm-es kockákra vágom. A paprikát és a paradicsomot is hasonló méretű kockákra vágom. (télen lecsó alapot teszek bele)...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA sütőtököt feldarabolom és megsütöm. A hagymát felkockázom és a vajon megdinsztelem. Hozzáadom a fűszereket és a felaprított sült tököt, felöntöm húslével, vagy vízzel. Botmixer...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű