menu

Családireceptkönyv.hu

Babgulyás


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Gulyáshoz:

50 dkg fejtett bab
5 dkg füstölt szalonna
2 nagy db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
3 közepes db paprika
2 teáskanál fűszerpaprika
bors ízlés szerint (őrölt)
1 kg marhalábszár (vagy marhanyak)
2 közepes db paradicsom
só ízlés szerint
2 dl vörösbor
4 db babérlevél
1 db chili
2 közepes db sárgarépa
2 közepes db fehérrépa
1 kis db zeller
2.5 l víz

Csipetkéhez

2 db tojás
6 púpozott ek rétesliszt

Elkészítés:


A babot előző este beáztatjuk.
A szalonnát felkockázzuk, és bográcsban kisütjük a zsírját, majd ezen megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát, az áttört fokhagymát és a feldarabolt paprikát.
Ha kész, levesszük a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát és borsot, elkeverjük, majd rátesszük a kockára vágott húst, beleaprítjuk a paradicsomot, sózzuk, aláöntjük a vörösbort, és 1 órán át főzzük. Néha megkeverjük, az elfőtt levet vízzel pótoljuk.
1 óra múlva felöntjük 2 liter vízzel, hozzáadjuk a babot (előtte az áztatóvizet leöntjük), a babérlevelet, az erős paprikát. Ha szükséges sózzuk, és még 1 órát főzzük.
Közben megtisztítjuk a répákat, zellert, kockára vágjuk, és a második óra eltelte után a leveshez adjuk.
A tojásból, lisztből, csipet sóval, közepes lágyságú tésztát gyúrunk. Ha már minden majdnem puha, a tésztát a levesbe csipkedjük.
10 perc forralás után tálaljuk. Friss kenyeret kínáljunk mellé.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtkrémleves cipóban
Sajtkrémleves cipóban

A vajon pároljuk meg a tisztított, apróra vágott hagymákat, majd szórjuk hozzá a lisztet. Készítsünk világos rántást, majd apránként öntsük fel a tejjel. Keverjük csomómentesre, re...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: keria
Becsinált leves
Becsinált leves

A hagymát nagyon apróra vágjuk és kevés zsiradékon megdinszteljük, majd hozzáadunk egy kevés pirospaprikát. Vigyázzunk, nehogy megégjen a paprika majd beletesszük a húsokat, átfor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Toszkán paradicsom leves
Toszkán paradicsom leves

A hagymát apró kockára vágjuk, egészben hozzáadjuk a fokhagymát és azt is pirítjuk. a paradicsomot kockára vágjuk, a magját kiszedjük és a hagymára öntjük. A levét kicsit elfőzzük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Posh krumpli és póréhagyma leves
Posh krumpli és póréhagyma leves

1. Mosd meg alaposan a krumplit és a répát, és ha van rajtuk valami gyanús bibi, azt vágd ki, de egyébként meghámozni nem kell. Jó hír, mi? Én soha nem hámozok - felesleges időpocs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk