Családireceptkönyv.hu

Húsleves csirkehúsból


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 doboz csirkeszàrny (vagy egyéb erre szànt hus, esetleg zúza vagy màj is) lehet egész csirke is !
3 répa
1 fehér répa
1 hagyma
3 - 4 gerezd fokhagyma
1 kis szelet zeller
1 kis szelet karalàbé
1 paradicsom
½ paprika
½ babér-levél
1 kàvéskanàlnyi bors(egész)
1 csirkeleves kocka (elhagyható)
só( izlés szerint)
kelkàposztalevél

Elkészítés:


Hideg vizben kell feltenni, ha a leves az érdekes…
Bele minden hozzàvalót alaposan megtisztítva. Utólag sózzuk, mikor már a leveskocka feloldódott, hogy ne legyen elsózva, de elfelejteni se jó a sózàst, mert teljesen izetlen lesz a leves.
Egeszen kis lángra kell tenni, nehogy felforrjon, mert akkor zavaros lesz a leves. Elég sokaig fö, mivel csak lassan szabad fözni, éppen hogy gyöngyözzön……
Mikor megfött a hùs, szedjük ki a egy külön tàlba, kicsontozzuk, félre, ha rizses hùst készitünk belőle…. Ha nem, akkor vissza fog kerülni a levesbe, ha minden kesz.
Vegyük ki azokat a zöldségeket, amiket valaki megeszik. (Ha rizses hùs is lesz, tegyünk félre 1-2 sárgarépát és fehéret a már félre tett hùshoz.)
Ha ezekkkel elkészültünk, szürjük le a levest.
Ebbe a leszűrt levesbe fözhetünk, májgaluskàt, grizgaluskát….
A tésztat külön vizben szoktam fözni, mert a tésztalé nem feltétlenül jó a levesbe !

Húsleves csirkehúsból

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Betyárleves... vagy pandúrgulyás
Betyárleves... vagy pandúrgulyás

A húst 2x2 cm-es darabokra vágjuk, a zöldségeket megtisztítjuk, karikára, vagy kockákra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk és a belőle kisült zsíron megfonnyasztjuk a felszeletelt ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Magyaros gombaleves
Magyaros gombaleves

A megtisztított és megmosott gombát vékony szeletekre vágjuk. A finomra aprított vöröshagymát olajon megfonnyasztjuk, meghintjük fűszerpaprikával és hozzáadjuk a gombát, majd tová...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilona
Tojás leves
Tojás leves

A vöröshagymát kockára fölvágjuk és az étolajon megdinszteljük. Mikor már kezd egy kis szine lenni akkor a fölvágott fokhagymát is hozzáadjuk. Örölt pirospaprikval megszórjuk.Jól...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bakonyi gombaleves
Bakonyi gombaleves

A szalonnát parányi kockára aprítjuk, és egy lábasban kisütjük a zsírját.. Mikor már pattog, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, 1 ek olajjal együtt sütjük aranysárgára. megs...

Elkészítési idő: kb. 1,5óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk