1 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 fehérrépa
4 nagy sárgarépa
4 krumpli
3 ág kakukkfű
850 ml zöldségleves
410g konzerverbab
Melegítsük olajat egy nagy lábasban, majd pirítsuk meg rajta a fokhagymát. Pucoljuk meg zöldségeket, kockázzuk, tegyük bele a lábasba, majd öntsük fel a zöldséglevessel és a tejjel. Forraljuk fel, majd lassú tűzön 20 percig főzzük. Ízlés szerint fűszerezzük, szórjuk bele a kakukkfüvet.
Amikor a krumpli és a répa megpuhult, tegyük a leveshez a konzerves babot és főzzük még kb. 10 percig. Kóstoljuk, hogy elég fűszeres-e, utána forrón fogyasszuk!
1. Pirítsuk meg zsírban az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a kis kockára vágott húst. Sózzuk, borsozzuk, és kevés csontlével felengedve főzzük. 2. Amikor a hús már félig megpuh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA füstölt combot (80 dkg) a babbal (50 dkg) előző nap este beáztattam. Másnap leöntöttem róla az áztató vizet. A savanyú káposztát kinyomtam a levéből, és apróbb szálakra vágtam....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. A vörös- és fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és a zöldborsó kivételével felkockázzuk. Egy jó nagy lábosban...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA hús átmossuk és felkockázzuk, kicsit hagyjuk lecsöpögni. Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a sárgarépát felkarikázzuk, a krumplit, a karalábét felkockázzuk, a hagymát, a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű