menu

Családireceptkönyv.hu

Bableves csipetkével-babgulyás


Írta:

Elk. idő: 1,5
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



száraz bab, 50 dkg.
sárgarépa,-ízlés szerint
zöldség,
zeller,
petrezselyem zöld,
zeller zöld,
5 gerezd fokhagyma,
1db paradicsom,
3 db burgonya,
pirospaprika,
só,
bors,
ételízesítő,
liszt.
olaj.

Elkészítés:



A babot előző este beáztatni, majd másnap leönteni róla a vizet, egy edénybe tenni és felönteni jól vízzel. A zöldségfélét megtisztítani és felkarikázni majd a levesbe tenni. Hozzáadni még a petrezselyem és a zeller zöldet, a paradicsomot, a burgonyát. Ízesíteni a sóval és az ételízesítővel, majd felforralni. Ha már elkezdett forrni, akkor mérsékelni a lángot és addig főzni ameddig a bab és a zöldségek teljesen megpuhultak.
A lisztből és az olajból világos zsemle színű rántást készíteni, majd belenyomni a fokhagymát és pirospaprikával megszórni. Kicsit hagyni hűlni, majd levest szedni rá, jól elkeverni és állandó keverés mellett a forrásban lévő leveshez önteni. Megvárni amíg újra forrni kezd és ekkor beletenni az előzőleg elkészített csipetkét.
Csipetke.
2 db. tojásból, egy csipet sóból és annyi lisztből, hogy egy közepes keménységű tésztát kapjak, egy gombócot gyúrok. Ebből lecsipkedve egy-egy darabot belisztezve apró csipetkéket csipedek. Folytatom, amíg a tésztából van.
Szép lassan addig főzni tovább amíg a csipetke is készre fő.
Beleönteni a kész pörköltet és kész a babgulyás.

Bableves csipetkével-babgulyás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Nyírségi gombócleves
Nyírségi gombócleves

A leveshez 1 db közepes fej vöröshagymát egészen apróra vágunk, és kevés zsíron megfonnyasztjuk. A hagymára rádobjuk az apró kockára vágott húst, egy kicsit pirítjuk, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Zellerkrémleves Dorcy konyhájából
Zellerkrémleves Dorcy konyhájából

A zellert és a répákat megmossuk, megpucoljuk, és kockákra vágjuk, majd az apróra vágott hagymával együtt kevés olajon puhára pároljuk. (Kb. 10 percig, folyamatos kevergetéssel, ho...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gornyadó leves (Hurkaleves)
Gornyadó leves (Hurkaleves)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nóra
Gulyás Leves
Gulyás Leves

A húst megtisztítjuk, majd kis kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd a felforrósított zsiradékon lassú tűzön megfonnyasszuk. Hozzáadjuk a húst, és lassú tűzö...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk