1 kicsi fej káposzta
1 db sárgarépa
1 db paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
1 pár virsli - elhagyható
só (természetes, nem finomított)
bors
1 teáskanál majoránna
1/2 teáskanál köménymag
2-3 evőkanál olívaolaj
1. tisztítsuk meg a zöldségeket, a káposztát nagyon vékony csíkokra, a sárgarépát karikára, a paradicsomot, vöröshagymát kockára, a fokhagymát apróra szeljük
2. az olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzátesszük a paradicsomot és a fokhagymát
3. tegyük rá a káposztát és fűszerezzük (só, bors, majoránna, kömény)
4. öntsük fel annyi (tisztított) vízzel, hogy ellepje és fedő alatt főzzük, amíg fogkeményre puhulnak a zöldségek
5. tegyük bele a felkarikázott virslit és főzzük össze, friss kenyérszeletekkel dúsíthatjuk
Sűrített paradicsomot sóval, borssal, chili paprikával, medvehagymával és lereszelt fokhagymával összekeverjük. Csípős masszát kell kapnunk. Vörös- és lila hagymát csíkokra vágjuk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűHúsgombóc: A darált húst tegyük keverőtálba, fűszerezzük sóval, borssal és füstölt paprikával. A hagymát reszeljük le a fokhagymával együtt, és adjuk a darált húshoz. A húsos ke...
Elkészítési idő: 25-40 perc Nehézség: KönnyűBrokkolit rózsáira szedve megmossuk, a pici szárakat felszeljük. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és apró kockára vágjuk. A fokhagymát lehéjazzuk, szétnyomjuk. Annyi vízzel felö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAprítsuk finomr a hagymát. Kockázzuk fel a tököt, illetve vágjuk kisebb kockákra a csirkét és a kenyeret is. Aprítsuk fel a metélőhagymát. Pirítsuk meg a hagymát 1/2 ek margarinon....
Elkészítési idő: 40perc Nehézség: Könnyű