1 kicsi fej káposzta
1 db sárgarépa
1 db paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
1 pár virsli - elhagyható
só (természetes, nem finomított)
bors
1 teáskanál majoránna
1/2 teáskanál köménymag
2-3 evőkanál olívaolaj
1. tisztítsuk meg a zöldségeket, a káposztát nagyon vékony csíkokra, a sárgarépát karikára, a paradicsomot, vöröshagymát kockára, a fokhagymát apróra szeljük
2. az olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzátesszük a paradicsomot és a fokhagymát
3. tegyük rá a káposztát és fűszerezzük (só, bors, majoránna, kömény)
4. öntsük fel annyi (tisztított) vízzel, hogy ellepje és fedő alatt főzzük, amíg fogkeményre puhulnak a zöldségek
5. tegyük bele a felkarikázott virslit és főzzük össze, friss kenyérszeletekkel dúsíthatjuk
Elkészítés: A húst kisebb kockára darabolom, a finomra aprított vöröshagymával és fokhagymával, a zöldpaprikával és paradicsommal, őrölt paprikával szokásos módon pörköltet készít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hust kockakra , a hagymat pedig aprora vagtam. Keves olajon a hagymat uvegesre paroltam. Beletettem a a kockazott hust, es egyutt addig paroltam ameddig a hus kifeheredett. Fu...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA húst megmosom, leszárítom, és 2-3 cm-es egyforma kockákra vágom. A megtisztított burgonyát ugyancsak kockákra, a zöldséget pedig vékony karikákra metélem. A megmosott, kicsumázot...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy vékony rántást készítesz: a zsíradékot egy lábasban felhevíted, hozzáadod a lisztet, annyit, hogy folyékony maradjon. Beleteszed a köménymagot és a fokhagymát, majd barnára pir...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű