1 kicsi fej káposzta
1 db sárgarépa
1 db paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
1 pár virsli - elhagyható
só (természetes, nem finomított)
bors
1 teáskanál majoránna
1/2 teáskanál köménymag
2-3 evőkanál olívaolaj
1. tisztítsuk meg a zöldségeket, a káposztát nagyon vékony csíkokra, a sárgarépát karikára, a paradicsomot, vöröshagymát kockára, a fokhagymát apróra szeljük
2. az olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzátesszük a paradicsomot és a fokhagymát
3. tegyük rá a káposztát és fűszerezzük (só, bors, majoránna, kömény)
4. öntsük fel annyi (tisztított) vízzel, hogy ellepje és fedő alatt főzzük, amíg fogkeményre puhulnak a zöldségek
5. tegyük bele a felkarikázott virslit és főzzük össze, friss kenyérszeletekkel dúsíthatjuk
A palócleves elkészítéséhez a sertéshúst megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és kockára vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A zöldbabo...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA rántással kezdjük el készíteni a levest. A zsírt egy fazékba bele mérjük közepes lángon felolvasszuk hozzáadjuk a kimért finom lisztet amit folyamatosan kevergetve zsemleszínűre...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sertéslapockát kockákra vágjuk. A finomra vágott hagymát zsíron üvegesre pirítjuk. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, hozzáadjuk a húst, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk é...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA karalábét vágjuk kisebb kockákra, a vöröshagymát aprítsuk fel, a sárgarépát pedig vékonyan karikázzuk fel. A darált húst ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, nyomjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű