- 12 db csirekszárny
- 1 db bőrös-csontos csirkemell
- 6 db sárgarépa
- 1 db burgonya
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 1 közepes karalábé
- 1 közepes zeller
- 1 csokor petrezselyem összekötve
- 1 kis kanál egész bors
- 1 kis kanál kurkuma
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- ¼ kelkáposzta
- só ízlés szerint
A húst beletesszük egy fazék vízbe, úgy hogy a víz ellepje. Felforraljuk, majd miután felforrt, leöntjük róla a vizet. Ez után újra felengedjük vízzel az edényt, egy kicsit többel, mint ami ellepi a húst. Hozzáadjuk a zöldségeket és a fűszereket, majd megvárjuk, amíg felforr újra a víz. Ekkor a fedőt picit félrehúzzuk és a fazekat félig leborítva, kisebb lángon, nagyjából egy órán keresztül „gyöngyözve” főni hagyjuk.
Közben elkészítjük a csigatésztát.
Miután elkészült a leves, leszűrjük, a zöldségeket és a húst pedig egy külön tálon, apró darabokra vágva tálaljuk.
A tököt és a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és feltesszük főni annyi vízben ami épp ellepi. Beletesszük a fűszereket, és puhára főzzük. Ha megfőtt a tök és a burgonya, álla...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA kolbászt felkarikázzuk, a szalonnát felkockázzuk. Egy fazékban mindkettőt kiolvasztjuk, majd szűrőlapáttal kivesszük a szalonna- és kolbászpörcöket. A visszamaradt zsíron megf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és a felhevített olajon üvegesre pirítjuk. Ha a hagyma színesedni kezd, hozzáadjuk a felkockázott hátszínt, és néhány percig kevergetv...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: KönnyűOlajból, lisztből vékony rántást készítünk. Majd felöntjük paradicsomlével. Ízesítjük zellerlevéllel, köménnyel, sóval, pici cukorral. Ha felforrt, már kész is. Reszelt sajttal tál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű