1 közepes zellergumó, megtisztítva és kockákra vágva
2-3 szem krumpli, pucolva és felaprítva
1 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
1 leveskocka
2 dl tejszín
só, bors, szerecsendió
ízlés szerint sajt
A megtisztított, felkockázott krumplit, zellert és vöröshagymát tegyük fel főni annyi vízzel, amennyi épp csak ellepi. Tegyük bele a leveskockát, dobjunk bele egy megpucolt és megroppantott fokhagymagerezdet, és fedő alatt nagyjából 20 perc alatt főzzük puhára. Ha ez megtörtént, kapjuk elő a botmixert, pépesítsük a levesünket, adjuk hozzá a tejszínt, fűszerezzük, és ízlés szerint gazdagítsuk a kedvenc sajtunkkal
1. A hagymát apró kockára vágjuk. 2. A megtisztított húst is felkockázzuk. 3. A sárga és fehérrépát a gombával együtt megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. 4. Az olajon az a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát, répát, zellert, fokhagymát lereszeljük, olajban fedő alatt megpároljuk. Felöntjük az alaplével, fűszerezzük, beletesszük a pacalt, készre főzzük. A joghurtot, tejfölt, t...
Elkészítési idő: 1 h Nehézség: Közepes1. 2 ek. olajon pirítsuk meg a vöröshagymát, adjuk hozzá a fokhagymát, őrölt köményt és a kurkumát. Ezeket 2 percig kevergessük. 2. Rakjuk bele a lencsét, répát, zellert, babérlev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikás borsóleves elkészítéséhez egy lábasban olajat hevítünk, 2-3 perc alatt megdinszteljük rajta a hagymát és a zúzott fokhagymát, majd felöntjük kb. 100 ml vízzel. Magas hőf...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű