1 közepes zellergumó, megtisztítva és kockákra vágva
2-3 szem krumpli, pucolva és felaprítva
1 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
1 leveskocka
2 dl tejszín
só, bors, szerecsendió
ízlés szerint sajt
A megtisztított, felkockázott krumplit, zellert és vöröshagymát tegyük fel főni annyi vízzel, amennyi épp csak ellepi. Tegyük bele a leveskockát, dobjunk bele egy megpucolt és megroppantott fokhagymagerezdet, és fedő alatt nagyjából 20 perc alatt főzzük puhára. Ha ez megtörtént, kapjuk elő a botmixert, pépesítsük a levesünket, adjuk hozzá a tejszínt, fűszerezzük, és ízlés szerint gazdagítsuk a kedvenc sajtunkkal
A hagymát apróra vágva, kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket, gombát, felöntjük vízzel, sóval, borssal, tárkonnyal ízesítjük. Félig (roppanósra) me...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesElőző este átválogatjuk a babot, megmossuk a csülköt és mindkettőt, külön-külön tálban hideg vízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük, leöblítjük a csülköt és a babot. A fokhagymát meghámo...
Elkészítési idő: 8 főre Nehézség: KönnyűA húst megmosom,és hideg vízben felteszem kis lángon főni. Amíg felhabosodik megtisztítom a zöldségeket. Amikor felhabosodott leszedem a habot és jöhetnek a zöldségek. Legelősző...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: KözepesElkészítés A húst sóval, borssal, és finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük, és alaposan összegyúrjuk a vízbe áztatott, kinyomkodott zsemlével és a tojással. Vizes kézzel...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz