1 kg zöldbab
1 leveskocka
1 tk só
2 ek liszt
3 ek olaj
1 tk őrölt pirospaprika
3 dl tejföl
A zöldbabot alaposan megmossuk, két végét levágjuk és csíkokra szeljük. Ha fagyasztottat használunk, nem szükséges kiolvasztani.
Egy fazékban feltesszük főni, sózzuk és beledobjuk a leveskockát.
Amikor már puha a bab, akkor az olajon megpirítjuk a lisztet, lehúzzuk a tűzről és kevéske vízzel (kb 0,5 dl) hígítjuk, folyamatos kavargatás mellett, majd mehet bele a pirospaprika, végül a tejföl.
A meleg leves levéből merünk bele pár kanállal, elkeverjük (hogy ne csomósodjon be a leves), és folyamatosan kavargatva beleengedjük.
Hagyjuk felforrni.
A zsírt egy fazékban felforrósítjuk és hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, és közepes hőfokon kb. 3 percig dinszteljük. Hozzáadjuk az 1 cm-es...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA zöldségeket felvagjuk apró kockákra és a keves zsiradékon megpároljuk.Mikor már szépen kiadta a színét felöntjük vízzel és belerakjuk a fűszereket:sot,borsot,fokhagymát,paprikát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElso lepesben meg pucoljuk a zoldsegeket ,majd a zoldbabot a kolbaszt karikara vagjuk , Mindent a fazekba rakunk a fuszerekkel eggyut vizet ontunk ra boven amennyi levest szer...
Elkészítési idő: 1,5 ora Nehézség: KönnyűA foghagymát és a vöröshagymát vágd fel apróra és futtasd meg a vajon egy lábosban. Szórd meg liszttel, majd öntsd rá a tejet és a zöldséglevest. Kevergesd folyamatosan, amíg fel n...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű